Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πότε ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των καμένων στον Έβρο;

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησε ο υπερπεριφερειάρχης Θύμιος Σώκος, που προήδρευσε σε συσκέψεις και εξήγγειλε πρόγραμμα αναδάσωσης
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ;


Μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων στον Έβρο, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει πρόγραμμα αναδάσωσης σε συγκεκριμένες περιοχές που θα βγουν μέσα από μια σωστή μελέτη και έρευνα του θέματος αναδάσωσης στα Δασαρχεία του Έβρου.

Τα παραπάνω τόνισε προχθές από την Αλεξανδρούπολη αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δασαρχείο , ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης Θύμιος Σώκος.

Στην σύσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα των πυρκαγιών του καλοκαιριού και η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στις περιοχές Λευκίμης-Κοίλων Δρυμού στον Έβρο, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Δασών Περιβάλλοντος ΑΔΜ-Θ Φραγκισκάκης Νικήτας και οι Δασάρχες του Έβρου. «Με προσπάθειες που καταβάλλαμε βρήκαμε λύση στην χρηματοδότηση των έργων. Ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ, διατίθενται σήμερα για τα έργα που είχαμε προγραμματίσει να γίνουν , το πρόγραμμα πάει καλά και έχουμε φθάσει στο 40% των εργασιών, ενώ ταυτόχρονα προχωρά ικανοποιητικά και η ξύλευση», ανέφερε σε δηλώσεις ο κ Σώκος.

.