Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Στρατιωτικά φαρμακεία σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη

Σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων από τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών της Θράκης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων από τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών. Το θέμα έχει φτάσει στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος αναζητάει επειγόντως λύσεις.

Ειδικότερα, πολλοί στρατιωτικοί, κυρίως αυτοί που υπηρετούν στην περιφέρεια, σε παραμεθόριες μονάδες και σε μονάδες των νησιών του Αιγαίου, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ευθεία άρνηση φαρμακοποιών, στην προσπάθεια τους να προμηθευτούν φάρμακα για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των... ιδίων και των οικογενειών τους, με τη μέχρι τώρα προβλεπόμενη μέθοδο αποδοχής των εντολών βιβλιαρίων υγείας τους.

Ήδη, κάποιοι εκ των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Ελλάδας με σχετικές αποφάσεις τους ανακοίνωσαν ότι από την 1η Φεβρουαρίου δεν εξυπηρετούν πλέον τις εντολές βιβλιαρίων υγείας συγκεκριμένων Ταμείων, μεταξύ των οποίων και αυτών των ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, λόγω συσσώρευσης οφειλόμενων χρηματικών ποσών από παλαιότερες εντολές, που η ικανοποίηση τους εκκρεμεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13, το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων στους ακριτικούς νομούς επιχειρεί να λύσει το Γενικό Επιτελείο, που έχει προγραμματίσει να λειτουργήσουν άμεσα νέα Στρατιωτικά Φαρμακεία στις Φρουρές της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, για να εξυπηρετούνται τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές.

Σύμφωνα δε με καλά πληροφορημένες πηγές, θα ακολουθήσει η ίδρυση και λειτουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων και σε άλλες Φρουρές όπως π.χ. στη Λάρισα. Η λειτουργία τους πλέον κρίνεται επιβεβλημένη, αφού πολλά φαρμακεία δεν παρέχουν φάρμακα επί πιστώσει. Παράλληλα όμως με την εφαρμογή του μέτρου επιδιώκεται και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Να σημειωθεί ότι Στρατιωτικά Φαρμακεία ήδη λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/