Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Φήμες για Τούρκους επενδυτές στον Μασούτη, αναστολή στο Carefour και απολύσεις στο Praktiker

Τελικά, τι γίνεται με τα
πολυκαταστήματα της Ξάνθης;

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ
ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ...

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα πολυκαταστήματα της Ξάνθης.

Λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Ξάνθη έχει συγκεντρώσει αριθμό πολυκαταστημάτων δυσανάλογο της αγοραστικής της δύναμης και αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα, τόσο για τη βιωσιμότητα όλων αυτών των μονάδων και τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιπτώσεις στην τοπική αγορά.

Οι φήμες για τα καταστήματα που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές αλλά όχι πάντα αληθείς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε –όπως και στο παρελθόν για τις απολύσεις όσων είχαν προσληφθεί με παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων- το τεχνικό πολυκατάστημα Praktiker.


Απολύσεις και προβλήματα με εργαζομένους στο Praktiker;

Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άγγελου Μπεμπεκίδη κάνουν λόγο για νέες απολύσεις (τουλάχιστον μία είναι δεδομένη) ενώ πιστοποιεί ότι υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων που απασχολήθηκαν στη διανομή των εντύπων του πολυκαταστήματος, αλλά αντί χρημάτων τους έγινε γνωστό ότι θα πληρωθούν με δωροεπιταγές για αγορές από το κατάστημα, Κάτι τέτοιο φυσικά, δεν έγινε δεκτό και αναμένονται αντιδράσεις.


Διαψεύδονται Τούρκοι στο ΜΑΣΟΥΤΗ και αναστολη του Carrefour Τσιμισκή

Παράλληλα, οι φήμες που υπήρξαν για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος Carrefour της οδού Τσιμισκή διαψεύδονται με σαφήνεια από τον Διευθυντή του καταστήματος κύριο Αδαμίδη. Κατηγορηματικά επίσης διαψεύδονται από την εταιρία ΜΑΣΟΥΤΗΣ οι φήμες που κυκλοφόρησαν για εξαγορά μεριδίου της εταιρίας από Τούρκους επενδυτές. Όπως αναφέρει ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ του Ομίλου Απ. Φυλακτός, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο καθώς πρόκειται για 100% οικογενειακή και ελληνική επιχείρηση.


Α. Μπεμπεκίδης: Φήμες για το μεγάλο Carrefour αλλά…

Τέλος, η φήμη του τελευταίου διαστήματος και η οποία έχει απασχολήσει τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, αναφέρει ότι σε αναστολή οδηγείται το μεγάλο Carrefour που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο αλλά κάτι τέτοιο, φαντάζει μάλλον αρκετά απίθανο ως σενάριο.

Τοπική αγορά από τη μία και εργαζόμενοι από την άλλη, απασχολούνται διαρκώς με τη λειτουργία ή μη των πολυκαταστημάτων και, σε περίοδο κρίσης, η συζήτηση αυτή εντείνεται.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/