Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συνέλαβαν λαθροδιακινητή και λαθρομετανάστες στο Σουφλί

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε δασική περιοχή  από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με την Frontex
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε δασική περιοχή του Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του FRONTEX, 25χρονος Ιρακινός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα λαθρομετανάστες. Έξι από τους διακινούμενους Ιρανοί, δύο Σύριοι, ένας Σομαλός κι ένας Ιρακινός.

Ειδικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου μία ομάδα δέκα λαθρομεταναστών, καθοδηγούμενη από τον 25χρονο διακινητή και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Η ομάδα κατευθύνθηκε σε δασώδη περιοχή και λίγο αργότερα ο διακινητής εισήλθε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, ενώ οι λαθρομετανάστες κατευθύνθηκαν πλησίον της Εθνικής Οδού. Ακολούθως επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν το λαθροδιακινητή και τους λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς διακινητής θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.