Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επιτυχίες για την κολύμβηση της Κομοτηνής

Πολλές και σημαντικές διακρίσεις στο Χειμερικό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος που φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες


       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Κομοτηνή, η απάντηση έρχεται στις πισίνες με επιτυχίες. Συγκεκριμένα στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Βορείου Ελλάδος που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2012, συμμετείχαν επτά κολυμβητές από την Κομοτηνή, η Ευαγγελία Βαρελά (50μ. ύπτιο-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ), ο Κωνσταντίνος Κοτζαμπάσης (200μ. ύπτιο, 400μ. και 1500μ. ελεύθερο-Παμπαίδων Β), ο Απόστολος Μαρέτης (200μ., 400μ. και 1500μ. ελεύθερο-Παμπαίδων Β),ο Αλέξανδρος Θεοχάρης (100μ. και 200μ. ύπτιο-Παμπαίδων Α), ο Απόστολος Ζελεσκίδης (50μ., 100μ. και 200μ. Πρόσθιο-Παίδων), ο Γιώργος Κοτζαμπάσης (50μ.-100μ. και 1500μ. Ελεύθερο-Παίδων) και ο Νίκος Γκεβρέκης (50μ. και 100μ. ύπτιο και 50μ. πεταλούδα-Παίδων), που διακρίθηκαν και έλαβαν εγκωμιαστικά σχόλια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι και μόνο η συμμετοχή τους στη τελική φάση του πρωταθλήματος είναι πολύ σπουδαίο γεγονός, από την στιγμή που στην φάση αυτή συμμετείχαν 500 από τους περίπου 2000 κολυμβητές που συμμετείχαν στις αρχικές προκριματικές φάσεις. Επίσης επειδή κάθε αγώνας είναι και μια καινούργια εμπειρία, το συγκεκριμένο βίωμα αποτελεί το μεγάλο κέρδος που αποκόμισαν τα παιδία.

Τα αποτελέσματα που πέτυχαν είναι τα εξής:
1.Ευαγγελία Βαρελά: 50μ. ύπτιο - Ατομικό ρεκόρ-15η θέση.
2.Κωνσταντίνος Κοτζαμπάσης: 200μ. ύπτιο–4η θέση, 400μ. ελεύθερο- Ατομικό ρεκόρ-8η θέση και 1500μ. ελεύθερο- Ατομικό ρεκόρ-2η θέση.
3.Απόστολος Μαρέτης: 200μ. ελεύθερο- Ατομικό ρεκόρ-3η θέση, 400μ. ελεύθερο- Ατομικό ρεκόρ-1η θέση και 1500μ. ελεύθερο-4η θέση.
4.Αλέξανδρος Θεοχάρης :100μ. ύπτιο- 4η θέση και 200μ. ύπτιο-5η θέση.
5.Απόστολος Ζελεσκίδης:50μ. Πρόσθιο- Ατομικό ρεκόρ-6η θέση, 100μ. Πρόσθιο Ατομικό ρεκόρ-6η θέση και 200μ. Πρόσθιο- Ατομικό ρεκόρ.
6.Γιώργος Κοτζαμπάσης: 50μ. Ελεύθερο- Ατομικό ρεκόρ-3η θέση-100μ. Ελεύθερο- Ατομικό ρεκόρ (όριο ΠροΕθνικής Ομάδας)-5η θέση και 1500μ. Ελεύθερο Ατομικό ρεκόρ-1η θέση.
7.Νίκος Γκεβρέκης: 50μ. ύπτιο -Ατομικό ρεκόρ-2η θέση και 100μ. ύπτιο -Ατομικό ρεκόρ-2η θέση και 50μ. πεταλούδα -Ατομικό ρεκόρ-1η θέση (όριο ΠροΕθνικής Ομάδας).

Επίσης, ο Νίκος Γκεβρέκης κατέκτησε την 1η θέση στο Ομαδικό αγώνισμα των 4 X 100μ. Μεικτή Ομαδική και την 3η θέση στα 4 X 200μ Ελεύθερο στην κατηγορία των ΠΑΙΔΩΝ με την ομάδα του ΟΦΘ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Ακόμη ο Γιώργος Κοτζαμπάσης , κατέκτησε την 1η θέση στο Ομαδικό αγώνισμα των 4 X 100μ Ελεύθερο στην κατηγορία των ΠΑΙΔΩΝ με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Προσπάθησαν για την κατάρριψη του Πανελλήνιου Ρεκόρ που ανήκει στην ομάδα του ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ όμως για 4’’ , δεν το πέτυχαν. Θα προσπαθήσουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Ιουλίου για την επίτευξη ενός καινούργιου Πανελληνίου Ρεκόρ.

Κόντρα στα προβλήματα, η αγάπη των ανθρώπων για το άθλημα

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω παιδία ξεκίνησαν καθυστερημένα, περίπου 30 ημέρες, την κολυμβητική τους προετοιμασία σε σχέση με τους κολυμβητές των υπόλοιπων ομάδων της Βόρειας Ελλάδας και ταλαιπωρούνται καθημερινά απο τις μετακινήσεις τους για προπόνηση(…όταν το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο κλείνει),στα ανοιχτά κολυμβητήρια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να πετύχουν επιδόσεις που τους κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις πανελληνίως, σύμφωνα με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.).

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για τις επιδόσεις και τις θέσεις που κατέκτησαν αλλά κυρίως για την ωριμότητα και την σοβαρότητα που επέδειξαν και φυσικά για το σθένος του χαρακτήρα τους. Επίσης παρά την καθημερινή ταλαιπωρία τους, πετυχαίνουν να είναι και άριστοι μαθητές. Απόδειξη ότι ο καλός αθλητής είναι και καλός μαθητής και ότι μπορούν να συνδυαστούν αυτές οι δύο ιδιότητες άριστα.

Συγχαρητήρια στους προπονητές για την προσφορά τους στο άθλημα

Οι προπονητές, Αλέξανδρος Μπεκιάρης και Παναγιώτης Κασιμάτης και η γυμνάστρια Λούντα Σβαρτσένκο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τόσο τους γονείς των κολυμβητών της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ για την αστείρευτη βοήθεια που παρέχουν και προσπάθεια που κάνουν για να κρατήσουν το άθλημα της κολύμβησης στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, όσο και τους προπονητές και τους διάφορους γονείς, του ΟΦΘΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ & του ΟΘΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ και ιδιαίτερα τον κ.Τάσο Καλλιτσάρη και κ.Νίκο Γκέκα, για την υποστήριξη και την φιλοξενία.

Οι προπονητές ευχαριστούν παράλληλα τις Διοικητικές Αρχές του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, για την παροχή χρήσης του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου. Ευελπιστούμε οι Δημοτικές Αρχές και οι διάφοροι αξιόλογοι φορείς της Κομοτηνής, μαζί με τους ανθρώπους που ασχολούνται και χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο, να βοηθήσουν για να ανοίξει και η 50μ πισίνα (ΜΕΓΑΛΗ) άμεσα.

Η πισίνα εκμάθησης (ΜΙΚΡΗ) λειτουργεί κανονικά με την υποστήριξη του Δήμου ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και οι εγγραφές πραγματοποιούνται κανονικά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2531036986 καθημερινά από τις 17:30 έως τις 19:00.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/