Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το "μαύρο κουτί" της Ξάνθης

Γιατί η ομάδα της Θράκης έχει μετατραπεί από την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος στην πλέον δυσάρεστη με τα αποτελέσματά της τον τελευταίο ένα μήνα
 
           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
 
Αναζητώντας την ομάδα που τον τελευταίο μήνα έχει μετατραπεί από την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος στην πλέον δυσάρεστη, η Ξάνθη είναι η πρώτη σκέψη. Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα και μία εκπληκτική πορεία από την 9η μέχρι και την 18η αγωνιστική, οι "ακρίτες" έχασαν τις τελευταίες εβδομάδες τον προσανατολισμό τους.

Το Contra.gr καθρέπτισε την Ξάνθη των διαφορετικών περιόδων και με βάση τους αριθμούς κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Άργησε να δέσει
1η Αγωνιστική ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0 / -
2η Αγωνιστική Ξάνθη-ΑΕΚ 3-4 / Μαρσελίνιο (2), Μαρκόφσκι
3η Αγωνιστική Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 / Μαρσελίνιο
4η Αγωνιστική Ξάνθη-ΟΦΗ 3-1 / Βασιλακάκης, Στάσιακ, Σουάνης
5η Αγωνιστική Άρης-Ξάνθη 0-0 / -
6η Αγωνιστική Ξάνθη-Παναθηναϊκός 2-3 / Εντιμάρ, Βλαχοδήμος
7η Αγωνιστική Αστ. Τρίπολης-Ξάνθη 1-1 / Αργυρόπουλος (αυτ.)
8η Αγωνιστική Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-0 / -
Συμπέρασμα: Οι πρώτες οκτώ αγωνιστικές είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά σκαμπανεβάσματα. Το σύνολο του Ουζουνίδη δεν είχε δέσει ακόμα, ενώ οι μεταγραφές των Μάρα και Ντίκα αποδείχθηκαν ατυχείς. Πέντε ήττες, δύο ισοπαλίες, μία νίκη, δέκα γκολ υπέρ, δεκατέσσερα κατά και μόλις πέντε βαθμοί ήταν ο απολογισμός των "ακριτών" σε αυτό το διάστημα.
Πήρε μπροστά
9η Αγωνιστική Ξάνθη-Κέρκυρα 1-0 Μαρκόφσκι
10η Αγωνιστική ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-2 Εντιμάρ, Μαρκόφσκι
11η Αγωνιστική Ξάνθη-Ατρόμητος 3-0 Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης, Τόμας (αυτ.)
12η Αγωνιστική Δόξα Δράμας – Ξάνθη 0-2 Μάνταλος, Πόι
Συμπέρασμα: Στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές η Ξάνθη έδειξε την πιο παραγωγική εικόνα της. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με οκτώ γκολ στο ενεργητικό της και μηδέν στο παθητικό έκανε πολλούς όχι μόνο να χαμογελούν, αλλά και να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μία θέση στην πεντάδα. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Μαρκόφσκι ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της επίθεσης, όπως και συνέχεια.
Στο ζενίθ
13η Αγωνιστική Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-1 / Μαρκόφσκι
14η Αγωνιστική Ξάνθη – Πανιώνος 1-0 / Μαρκόφσκι
15η Αγωνιστική Εργοτέλης – Ξάνθη 1-2 / Μαρκόφσκι (2)
16η Αγωνιστική Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-0 / -
17η Αγωνιστική ΑΕΚ – Ξάνθη 1-1 / Μαρκόφσκι
18η Αγωνιστική Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-0 / Βλαχοδήμος
Συμπέρασμα: Τα εν λόγω παιχνίδια ξεχώρισαν για δύο στοιχεία. Πρώτο απ' όλα για τα πέντε γκολ του Μαρκόφσκι, ο οποίος κατέκτησε δίχως αντίπαλο τον τίτλο της πλέον πολύτιμης μεταγραφής το καλοκαιριού, και εν συνεχεία αφενός για τη νίκη επί του Ολυμπιακού αφετέρου την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Αποτελέσματα που έκαναν το ευρωπαϊκό όνειρο να ζωντανέψει. Στα αυτά τα έξι ματς, η Ξάνθη μέτρησε τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, έχοντας πετύχει έξι γκολ έναντι τριών που δέχθηκε.
Ο κατήφορος
19η Αγωνιστική ΟΦΗ – Ξάνθη 1-0 / -
20η Αγωνιστική Ξάνθη – Άρης 0-2 / -
21η Αγωνιστική ΠΑΟ – Ξάνθη 3-0 / -
22η Αγωνιστική Ξάνθη – Αστ. Τρίπολης 0-1 / -
Συμπέρασμα: Αποδείχθηκε όμως πως ένας... Μαρκόφσκι δεν φέρνει την Άνοιξη. Απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης ο Σέρβος σκόρερ δεν βρήκε στηρίγματα, όντας εμφανές πως αν αυτός δεν σκοράρει, η Ξάνθη μοιάζει καταδικασμένη. Την ίδια στιγμή η άμυνα παρουσιάστηκε ευάλωτη, αφού σε τέσσερα ματς η Ξάνθη δέχθηκε επτά τέρματα, τα τέσσερα οποία εκ των οποίων στα Πηγάδια.


Πηγή:  http://www.contra.gr/