Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοφανές έγκλημα στην Θράκη! Ανθρωπόμορφο κτήνος σκότωσε δύο άλογα, πασπάλισε το κρέας τους με δηλητήριο και οδήγησε σε θανάτωση επτά σπάνια πουλιά

Δύο γύπες, τέσσερις χρυσαετοί και μία γερακίνα βρέθηκαν νεκρά εξαιτίας του ασυνείδητου που προκάλεσε οικολογικό έγκλημα στο Κρωμνικό
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σοκ έχει προκαλέσει το νέο χτύπημα του ασυνείδητου από την περιοχή των Κομνηνών-Κρωμνικού που έχει αφήσει άφωνους τους υπεύθυνους και τους ανθρώπους της περιοχής.


Όπως επιβεβαιώθηκε μετά από σχετικό ρεπορτάζ του XanthiPress.gr ο ασυνείδητος (τον οποίο αρκετοί «φωτογραφίζουν» αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν καταγγέλλει επωνύμως) σκότωσε δύο άγρια άλογα της περιοχής και πασπάλισε το κρέας του ενός με δηλητηριώδη σκόνη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δοκιμάσουν από το κρέας δύο γύπες και δύο χρυσαετοί και να θανατωθούν ενώ λίγο αργότερα στο κουφάρι του αλόγου βρέθηκε επίσης άλλο ένα ζευγάρι χρυσαετών και μία γερακίνα. Επρόκειτο για πολύ σπάνια πουλιά, ειδικά οι χρυσαετοί ήταν οι μοναδικοί που υπήρχαν στην περιοχή και είχαν απελευθερωθεί πριν από 3 χρόνια.

7 σπάνια πουλιά χάθηκαν σε 1 μέρα !

Η έκταση της οικολογικής καταστροφής για την περιοχή των στενών του Νέστου είναι αρκετά μεγάλη καθώς μέσα σε 2 μέρες θανατώθηκαν εκτός από τα άγρια άλογα (όπως πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο) και 7 -από τα λιγότερα των 20- άγρια πτηνά της περιοχής.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ρεπορτάζ τα νεκρά ζώα έγιναν αντιληπτά την Κυριακή από ανθρώπους του φορέα Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης, οι οποίοι ειδοποίησαν τους αρμόδιους από τον Φορέα Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και το Δασαρχείο το οποίο, όπως έγινε γνωστό, απομάκρυνε το πτώμα του αλόγου προκειμένου να αποτρέψει μεγαλύτερη καταστροφή.

Οι κάτοικοι και οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι στόχος του επιτήδειου που σκότωσε και δηλητηρίασε το άλογο, ήταν οι λύκοι και όχι τα πτηνά (για ευνόητους λόγους), όμως η καταστροφή που προκάλεσε στον πληθυσμό των άγριων πουλιών είναι ανυπολόγιστη. Οι αρμόδιοι ερευνούν τα στοιχεία που υπάρχουν και αναζητούν τρόπους για να εντοπίσουν το δράστη , που θεωρείται βέβαιο ότι δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των Στενών και των Κομνηνών.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/