Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ανοίξτε σαμπάνιες, ξημέρωσε ιστορική ημέρα! Ποιο PSI; Εφτασαν επιτέλους (έστω Φλεβάρη μήνα) τα βιβλία στα σχολεία της Θράκης!!!

Τρανή απόδεικη ότι τα πράγματα άρχισαν να... διορθώνονται, αφού οι μαθητές δεν θα χρειάζεται πλέον να τρέχουν για... φωτοτυπίες. Μπράβο στην Διαμαντοπούλου, είναι τρισμέγιστη υπουργός Παιδείας. Του χρόνου ας τους τα δώσει τον Μάιο, κατευθείαν για κάψιμο...
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Έφτασε Φεβρουάριος μέχρι να φτάσουν στα σχολεία της Ξάνθης όλα τα βιβλία των δημοτικών σχολείων.


Το πρόβλημα που προέκυψε φέτος σε αρκετά σχολεία και δημιούργησε πλήθος προβλημάτων, επιλύθηκε τελικά στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Σάββας Μελισσόπουλος, υπολογίζεται ότι σε 2 μέρες θα έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα βιβλία όλες οι σχολικές μονάδες της Ξάνθης.

Βέβαια, επισημαίνει, θα πρέπει όλοι οι φορείς της Παιδείας να προβληματιστούν ώστε παρόμοια κατάσταση με την φετινή να μην επαναληφθεί στην εκπαίδευση. Πάνω σε αυτό, σημειώνει, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και έχει ήδη δρομολογηθεί η αλλαγή του τρόπου διάθεσης των σχολικών βιβλίων προκειμένου να αποκλειστεί από τώρα το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ανάλογα προβλήματα την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε σχέση με το ηλεκτρονικό βιβλίο και την αποτελεσματικότητά του, αναφέρει ότι ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προχωρά ενώ σε ότι αφορά το θεσμό των Ψηφιακών Σχολείων, ένα εκ των οποίων λειτούργησ φέτος σε σχολείο της Ξάνθης, θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο ενός εκσυγχρονισμού συνολικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όλα αυτά σύμφωνα με το Σάββα Μελισσόπουλο, βασίζονται στη χρηματοδότηση και, εν μέσω κρίσης, είναι η αιτία που παρατηρούνται τα προβλήματα.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/