Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ντέμης δήλωσε πρόθυμος να βάλει τρία εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ!!!

Ο Νικολαϊδης άνοιξε τα χαρτιά του στους εκπροσώπους του Τύπου, αποκάλυψε την πρόταση του για τη σωτηρία της ΑΕΚ αλλά έθεσε και έναν όρο για να το κάνει αυτό

                   ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
TI ZHTA ΑΠ'ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ;


Ο Ντέμης Νικολαϊδης άνοιξε τα χαρτιά του στους εκπροσώπους του τύπου, αποκάλυψε την πρόταση του για τη σωτηρία της ΑΕΚ και περιμένει την αντίδραση των μετόχων.


Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι στο επόμενο διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ, αποκάλυψε την ύπαρξη ανθρώπων που θα βάλουν 3 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ, σε περίπτωση που οι μέτοχοι βάλουν πρώτα 4. Με τα 7 εκ. ευρώ ο Ντέμης Νικολαϊδης θεωρεί ότι η χρονιά βγαίνει και το μεγάλο πρόβλημα θα λυθεί.

"Θέλω πρωτίστως να επικεντρωθούμε στο τι γίνεται από εδώ και πέρα κι όχι τόσο στα όσα έγιναν τα περασμένα χρόνια. Οχι για να κρυφτεί κάτι, αλλά επειδή το κύριο θέμα είναι πως θα σωθεί η ομάδα. Στους μετόχους είπα, λοιπόν, αφού κοιτάξαμε τα οικονομικά στοιχεία από το 2004 μέχρι σήμερα, πως πρέπει να βάλουν αμέσως τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ και επιπλέον να φύγει το δάνειο της Morgan Stanley. Αν γίνoυν αυτά, έχουν ήδη βρεθεί άτομα που θα δανείσουν άλλα 3 εκατ. ευρώ την ΑΕΚ. Πρέπει να υπάρξουν αυτά τα 7 εκατ. ώστε η ΑΕΚ να είναι βιώσιμη μέχρι τον Ιούνιο."

Το 1 εκατ. θα το βάλει κάποιος με εγγύηση αποπληρωμής του τα χρήματα του Ψωμιάδη, όταν θα τα εισπράξουμε. Τα άλλα 2 εκατ. θα μπουν ως ταμειακή διευκόλυνση με εγγύηση τη δέσμευση μελλοντικών εσόδων της ΠΑΕ που ήδη υφίστανται. Αν έρθουν, λοιπόν, τα 4 εκατ. από τους μετόχους θα έρθουν και τα 3 εκατ. από τους ανθρώπους που προανέφερα. Σημειώστε ότι τα άτομα αυτά δεν θέλουν να εμπλακούν διοικητικά με την ΑΕΚ. Μόνο ταμειακή διευκόλυνση προτίθενται να κάνουν."


-Καταλήξατε, λοιπόν, με τους υπόλοιπους μετόχους ότι αυτό το σχέδιο σωτηρίας θα εφαρμοστεί;

"Δεν καταλήξαμε κάπου. Έχω κάνει τις προτάσεις μου στους μετόχους από το περασμένο Σάββατο και είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους. Δεν βγήκα να μιλήσω επειδή συνέβη κάτι κακό στις συζητήσεις. Το αντίθετο. Μπορεί, άλλωστε, να συμφωνήσουν σ' αυτό που πρότεινα. Δεν κάνω, μάλιστα, τίποτα πίσω από την πλάτη τους. Τους είπα ότι τη Δευτέρα θα βγω να μιλήσω. Όμως, πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους. Συμφωνήθηκε αρχικά ότι πρέπει να μπουν λεφτά και να εξοφληθεί επιπλέον και η Morgan Stanley. Απλώς, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε για να μη χάσουμε την Ευρώπη."

-Ποιοι μέτοχοι θα πρέπει να βάλουν τα 4 εκατ;

"Δεν θα μπω εγώ στη διαδικασία να πω ποιοι θα πληρώσουν. Ας τα βάλουν κάτω να δουν αν ο Νικολαϊδης είναι κακοδιαχειριστής. Ας το βρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Μακάρι να είχα λεφτά να βάλω κι εγώ και θα έβαζα, παρότι όπως προκύπτει από τα νούμερα, δεν χρωστάω. Ας δούνε ποιοι χρωστάνε. Μάλλον όσοι ήταν από 2009 και μετά. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει καλό κλίμα και καλή διάθεση από μεριάς τους, αυτό πρέπει να γίνει."

-Και μετά; Τι γίνεται μετά;

"Αν το Θεμέλιο 21 δεν ενισχυθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ ή δεν βρεθεί επενδυτής, πάλι η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα μετά τον Ιούνιο. Η ΑΕΚ πρέπει να ισχυροποιήσει το Θεμέλιο 21 και τη διοίκησή της. Συμβολικά, και όχι μόνο, πρέπει σε Θεμέλιο 21 και διοίκηση να υπάρχει ο Μπάγεβιτς, να υπάρχει ο Μανωλάς, να υπάρχει ο Μαύρος. Να υπάρχει και ο Χάρης Οικονομόπουλος, γι' αυτό που ανέλαβε και φέρνει εις πέρας με τον Ψωμιάδη. Η ΑΕΚ έπρεπε και πρέπει να έχει σημαία τα χρήματα που της κλάπηκαν.

Επιπλέον, θα πρέπει να φύγουν οι μετοχές από τους μετόχους. Να απορροφηθούν από το Θεμέλιο 21, το οποίο να πάρει και τις μετοχές των Supporters. Και ο κόσμος να τις παίρνει από το Θεμέλιο 21 με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου."

-Συμφωνούν οι μέτοχοι να δώσουν τις μετοχές τους στο Θεμέλιο 21;

"Νομίζω ότι συμφωνούν οι μέτοχοι. Αυτές τις ενδείξεις έχω."

-Ο πρόεδρος της ΠΑΕ σας απασχολεί;

"Εμένα με ενδιαφέρει ποια θα είναι η διοίκηση που θα διαχειριστεί. Δεν έχω κάτι απέναντι στον κ. Δημητρέλο. Χρειάζεται μια διοίκηση προσωπικοτήτων όμως. Χρειάζονται άνθρωποι σύμβολα, αλλά και τεχνοκράτες, δίπλα στον κ. Δημητρέλο, για να δουν πως θα διαχειριστούν τα χρήματα. Πρέπει το Θεμέλιο 21 να μαζέψει ικανά λεφτά να συντηρήσουν την ΑΕΚ. Πρέπει ο κόσμος να δει ότι πληρώνουν οι μέτοχοι και ίσως συμμετέχει μετά κι αυτός μέσα από το Θεμέλιο 21."

-Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε σε επόμενο διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ;

"Όχι, καμία."

/