Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πήγε να κλέψει περίπτερο στην Ορεστιάδα και εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις κλοπές οχημάτων

Ο 20χρονος δράστης συνελήφθη
χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο
της διαδικασίας του αυτοφώρου


     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (5-2-2012) το μεσημέρι στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 20χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας σε περίπτερο της πόλης.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες προχθές (4-2-2012), ο 20χρονος, που επέβαινε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και φορώντας κράνος, πήγε σε περίπτερο της Ορεστιάδας και με την απειλή όπλου (πιθανόν περιστρόφου) αποπειράθηκε να αφαιρέσει από την ιδιοκτήτρια τις εισπράξεις της ημέρας, πλην όμως, αυτή ενεργοποίησε το συναγερμό και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί χθες (5-2-2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 20χρονος, την 4/5-2-2012 αφαίρεσε από την Ορεστιάδα ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο χρησιμοποίησε για τη διάπραξη της παραπάνω πράξης. Στη συνέχεια αφού το εγκατέλειψε, αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα Δίκαια Έβρου. Επίσης, προ διμήνου, αφαίρεσε επίσης τη δίκυκλη μοτοσικλέτα 26χρονου ημεδαπού, η οποία βρέθηκε την επόμενη μέρα της κλοπής, χωρίς όμως τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια απομίμηση όπλου (τύπου περιστρόφου) και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Φ. βρέθηκαν ένα μπουφάν και το κράνος μοτοσικλέτας που φορούσε ο δράστης όταν μετέβη στο περίπτερο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

.