Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Ξάνθη από τις πλημμύρες


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα μετά το άλλο τα χωριά της πεδινής περιοχής του Νομού Ξάνθης βυθίζονταν στην καταστροφή, με οικίες και υπόγεια να πλημυρίζουν, καλλιέργειες να καταστρέφονται και σε πολλές των περιπτώσεων να μην είναι δυνατή η μετακίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Η εξομάλυνση του καιρού το πρωί της Δευτέρας επέτρεψε σε κατοίκους και αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το μέγεθος της καταστροφής, προσπαθώντας να απομακρύνουν το νερό που σε πολλούς οικισμούς του κάμπου φωλιάζει δημιουργώντας λίμνες και θυμίζοντας εποχές βιβλικών καταστροφών που έχει γνωρίσει η περιοχή σε παλαιότερα έτη.

Περίπου 100 εκτιμάται πως ήταν οι περιπτώσεις όπου κλήθηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης προκειμένου να βοηθήσει κατοίκους που έβλεπαν τα σπίτια, τα υπόγεια και τις αυλές τους να μετατρέπονται σε λίμνες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα του μεγέθους των ζημιών που αυτοί έχουν υποστεί. Πολλοί ήταν αυτοί μάλιστα που εξαντλώντας την ευρηματικότητά τους δημιούργησαν αυτοσχέδιους μηχανισμούς απομάκρυνσης του νερού που απειλούσε τις περιουσίες τους, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε αυτές.
Ίδιο το σκηνικό και στους αγρούς, με δεκάδες καλλιέργειες να βουλιάζουν από την ισχυρή νεροποντή και με τους αγρότες να προσπαθούν με κάθε μέσο να περισώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αγροκτήματά και ποιμνιοστάσια τους.


Κούτσαινε… του Κουτσό!

Σοβαρές οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο Κουτσό Ξάνθης, όπου δεκάδες αγροκτήματα πλημμύρισαν, οι δρόμοι ήταν σχεδόν απροσπέλαστοι ενώ υπήρχαν σημεία του οδικού δικτύου όπου αυτό υποχώρησε.


Χωρίς προβλήματα η Ξάνθη

Άθικτη από την ισχυρή βροχόπτωση παρέμεινε η πόλη της Ξάνθης, όπου πέρα από μερικά μικροπροβλήματα δεν διαπιστώθηκαν καταστροφές και δεν διαταράχθηκε η εύρυθμη κίνηση των οχημάτων εντός του οδικού δικτύου της πόλης. Παράλληλα, η στάθμη του ποταμού Κοσύνθου δεν προκάλεσε ανησυχία καθώς παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα.










Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/