Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ΟΕΚ και ΟΕΕ από τον δήμο Ξάνθης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικού συμβούλιο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εργαζόμενοι στοv Οργανισμό Εργαντικής Κατοικίας και την Εργατική Εστία Ξάνθης
       ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικού συμβούλιο του δήμου Ξάνθης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εργαζόμενοι στο ΟΕΚ και την Εργατική Εστία Ξάνθης ζητώντας τη συμπαράσταση του Δ.Σ. στον αγώνα που δίνουν οι ίδιοι για να μην κλείσουν οι δύο κοινωνικοί οργανισμοί, με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της κοινωνίας και τους ίδιους φυσικά προσωπικά.

«Σήμερα που μιλάμε ο βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί κανονικά, έχουμε αποφασίσει την αναστολή της απεργίας διαρκείας που είχαμε κηρύξει, ώστε να εξυπηρετήσουμε τους γονείς που το έχουν ανάγκη» ανέφερε η κα Φλώρα Κοντοστόλη, εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΕΕ Ξάνθης, συμπληρώνοντας πως «πολλοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα ομόφωνα δώσανε ψήφισμα υπέρ των αγώνων μας και αυτό είναι που ζητάμε σε πρώτη φάση από εσάς. Να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική σας, ελπίζοντας όλος αυτός ο αγώνας να έχει ένα καλό αποτέλεσμα».

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι το οποίο είχαν κάνει και πριν από μερικές ημέρες προσωπικά στον δήμαρχο Ξάνθης κο Μιχάλη Στυλιανίδη. «Με τη στάση του ο δήμος πρέπει να δείξει ξεκάθαρα με ποιανού το μέρος είναι, δεν αρκεί ένα απλό ψήφισμα» επισήμανε ο κος Νίκος Ανταμπούφης επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να εξετάσουμε τις περιπτώσεις αυτών των γονέων που δεν έχουν που να αφήσουν πλέον τα παιδία τους και να δούμε που μπορούμε να τις απορροφήσουμε».

«Ο δήμος πρέπει εκτός από ένα ψήφισμα να παίρνει και θέσεις. Εάν κάνουν συλλαλητήρια ή καταλήψεις να στέλνουμε εκπροσώπους» ανέφερε ο κος Νίκος Φωτιάδης, ένας από τους έντεκα δημοτικούς συμβούλους που υπέγραψαν ώστε να συζητηθεί το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο.

Γονείς, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι που συνδέονταν άμεσα με τη λειτουργία των δύο αυτών οργανισμών βρίσκονται πλέον στον αέρα, με τους μεν πρώτους να αδυνατούν να βρουν λύσεις για την απασχόληση των παιδιών τους στη μέση της σχολικής χρονιάς, τους επιχειρηματίες να κάνουν λόγω για περαιτέρω διόγκωση της οικονομικής τους καταστροφής με την κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού, που έδινε μικρές οικονομικές ανάσες, και τους εργαζόμενους να μην γνωρίζουν το εργασιακό του μέλλον, το εάν θα βρεθούν στον δρόμο ή θα απορροφηθούν από άλλον οργανισμό.

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων στον ΟΕΚ και ΟΕΕ Ξάνθης, προχωρώντας στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος συμπαράστασης.


Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/