Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Άρχισαν τα όργανα: εντάσεις και επεισόδια μέσα και έξω από την Βουλή

Δακρυγόνα και αψιμαχίες έξω
από το κτήριο στις μεγάλες
συγκεντρώσεις, ενώ μέσα σε
αυτό βουλευτής πέταξε τον τόμο
του μνημονίου στον Βενιζέλο

   ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ


Εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, καθώς ομάδες διαδηλωτών πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς.


Οι μολότοφ πέφτουν βροχή, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει χημικό πόλεμο με ομοβροντία χειροβομβίων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Στην πλατεία έχουν εμφανιστεί και κουκουλοφόροι οι οποίοι πετούν συνεχώς μολότωφ και πέτρες στους αστυνομικούς. Τις σκηνές καταγράφουν οι δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Αθήνα και καταγράφουν τις εξελίξεις.

Εντάσεις υπάρχουν όμως και μέσα στο Κοινοβούλιο. Κατά την έναρξη της συζήτησης αμέσως αγρίεψαν τα πνεύματα, όταν τoν τόμο του Μνημονίου εκτόξευσε προς το βήμα, όπου βρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Παν. Μαυρίκος!


Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον κ. Βενιζέλο να κατηγορεί για "τραμπουκισμό" και "εξευτελισμό της χώρας" το ΚΚΕ. Στον χωρό μπήκαν και τα άλλα κόμματα και έγινε το... έλα να δεις.

Όσο περνά η ώρα, πληθαίνουν οι φωνές των βουλευτών που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν το νέα μνημόνιο. Μέχρι στιγμής, από την Θράκη έχουμε ένα ξεκάθαρο όχι από τον Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο της ΝΔ Εβρου και τον Τσετίν Μάντατζη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ενώ  τελικά ναι θα ψηφίσει ο Γιώργος Ντόλιος, όπως αποκαλύπτεται από το πρωινό κείμενό του.

Ερωτηματικά υπάρχουν ακόμα ως προς την στάση των Ολγας Ρενταρή και Ελένης Τσιαούση. Αμφίσημη ήυαν η ομιλία χθες του Αλέξανδρου Κοντού, που πάντως εκτιμάται ότι τελικά θα καμφθεί και θα ψηφίσει υπέρ. Δεν έχουν τοποθετηθεί Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αχμέτ Χατζηοσμάν, δύσκολα όμως θα σπάσουν την κομματική γραμμή. Μόνες δεδομένες πάντως, πέραν του Ντόλιου, θα πρέπει να θεωρεούνται οι ψήφοι Ξυνίδη και Πεταλωτή, αλλιώς θα έπρεπε λογικά να είχαν παραιτηθεί από την κυβέρνηση....

.