Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ η Ξάνθη απέναντι στον Παναθηναϊκό

Παρά τις απουσίες, υπάρχει αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΟΦΗ και Άρη στην αναμέτρηση που αρχίζει στις 7.30 το απόγευμα
   ΤΟ PREGAME ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρά τα δύο συνεχόμενα άστοχα αποτελέσματα της Skoda Ξάνθη, που διέκοψαν το πολύ καλό αήττητο σερί της, η Θρακιώτικη ομάδα, φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό για την 21η αγωνιστική. Η νεανική ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορεί να έχει κάποιες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της, όμως έχει και ένα σύμμαχο και αυτός είναι το γεγονός ότι δεν έχει άγχος, σε αντίθεση με τον αντίπαλό της. Για τους Ξανθιώτες ο τελευταίος βαθμός που κέρδισε μακριά από τα Πηγάδια, ήταν στο ίδιο γήπεδο με την ΑΕΚ, κάτι που ευελπιστεί να κάνει και την Κυριακή 12/02 (19:30 NOVA), κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα δύο τελευταία αποτελέσματα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ανεπιτυχή, καθώς γνώρισε την ήττα και στα δύο, από τον ΟΦΗ και τον Άρη, συμπληρώνοντας τα 2/3 του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 29 βαθμούς και φλερτάροντας με την πρώτη 5αδα. Ακόμα πιο θετικό είναι ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το τελευταίο του δύσκολου προγράμματος που είχε και ακολουθούν άλλα 9 ματς με ομάδες του ίδιου περίπου επιπέδου. Στο ματς που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, η Skoda Ξάνθη δεν έχει στην διάθεση της τους τιμωρημένους Ντάνι και Βάλλα, όμως επιστρέφει ο Πόι.

Την θέση του Βάλλα στο κέντρο της άμυνας και δίπλα στον Κομεσίδη διεκδικούν οι Στάσιακ και Σταθάκης, ενώ στο κέντρο πιθανότητα να δούμε τους Φλίσκα και Βασιλακάκη, ενώ υπάρχει και η περίπτωση για προσθήκη του Νταρμπιόν ή του Μάνταλου, αντί κάποιου από την επιθετική τριάδα πίσω από τον Μαρκόφσκι για πιο αμυντικούς προσανατολισμούς. Στα άκρα κανονικά οι Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι και Μαρσελίνιο ή Βλαχοδήμος.
Από την αντίθετη πλευρά και η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει αρκετές απουσίες, με τον Καντέ να βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες των δύο καλύτερων παικτών του φέτος, Λέτο και Κουίνσι. Ακόμα απουσιάζουν αρκετό καιρό οι Νίνης και Μπουμσόνγκ, ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μπορεί να υπολογίζει και στους Ρούντολφ και Ιωαννίδη. Πιθανότατα ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με τους Καρνέζη, Βύντρα, Μπίασμιρ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Σιμάο, Κλέιτον, Ζεκά, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ, σε ένα σχήμα παρόμοιο με αυτό της Ξάνθης.
Η προϊστορία όπως είναι φυσικό είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, όμως και η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια κάνει την ζημιά, όπως την έκανε και πέρσι με το 1-1 στην Λεωφόρο με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και με γκολ του Έλιγκτον. Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών:


2010-11 Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 1-1

2009-10 Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 1-0

2008-09 Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 2-0

2007-08 Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 0-0

2006-07 Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 1-0

2005-06 Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 2-1

Οι αποστολές των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καρνέζη, Καπίνο, Βύντρα, Μαρίνο, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνη, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο, Σεϊταρίδη, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα, Κλέιτον, Τοτσέ, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλο, Μαυρία και Καραγκούνη.

Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Καζάκης και Στάσιακ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Αρετόπουλος (Τρικάλων), με βοηθούς τους κ. Γκάγκα (Λάρισας) και κ. Γουργιώτη (Φθιώτιδας), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Θάνος (Γρεβενών).

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/