Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κράτησε μέχρι το 78 η Ξάνθη αλλά έφαγε σε ένα τέταρτο τρία γκολ από τον Παναθηναϊκό

Ήττα με 3-0 για την
ομάδα της Θράκης στο
ΟΑΚΑ, την ώρα που
φλέγονταν η υπόλοιπη Αθήνα

     ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Έσπασαν οι «πράσινες» καρδιές στο ΟΑΚΑ καθώς ο Παναθηναϊκός ζοριζόταν απέναντι στην Ξάνθη μέχρι το 78ο λεπτό και έβλεπε τον Ολυμπιακό να παραμένει μόνος του στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, ήρθε ο Τοτσέ να ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι», μαζί και τον δρόμο για την τελική επικράτησή του με 3-0, καθώς Καραγκούνης (89') και Πετρόπουλος (92') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.


Έτσι, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό (51 αντί 49).

Για άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε δυνατά σ' ένα ματς. Διατήρησε την υπεροχή σε όλο το α' ημίχρονο, όμως ήταν «φλύαρη» και χωρίς ουσία. Ετσι, μόνο σε δύο περιπτώσεις απείλησε την αντίπαλη εστία, στο 17' σε σέντρα του Μαρίνου και κεφαλιά του Κλέιτον που έφυγε μόλις άουτ και στο 41', όταν ο Τοτσέ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Κομεσίδη.

Από τη δική της μεριά η Ξάνθη παρατάχθηκε με συμπαγή άμυνα, δεν επέτρεψε στα ατού των «πρασίνων» να βρουν ελεύθερους χώρους, μοιραία όμως περιορίστηκε να παίζει στο μισό γήπεδο. Ουσιαστικά, μόνο μια φορά έκανε αισθητή την παρουσία της, όταν στο 13' ο Βλαχοδήμος από δεξιά γύρισε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα, αλλά ο Μαρκόφσκι δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο β' ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι και στο 49' το δυνατό σουτ του Βλαχοδήμου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 53' το καλοχτυπημένο φάουλ του Εντιμάρ εξουδετέρωσε ο Καρνέζης. Στη συνέχεια το ματς έγινε πιο ανοιχτό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Στο 65' ο νεοεισελθών Πετρόπουλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Ζέκα, ενώ στο επόμενο λεπτό και σε γύρισμα του Μαρσελίνιο, ο Μαρκόφσκι μέσα στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 69' ήταν η σειρά του Τοτσέ να μην βρει την μπάλα στο γύρισμα Κλέιτον, για να έρθει το 78ο λεπτό, όπου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την επιτυχία με περιπετειώδη τρόπο. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε και πλάσαρε, ο Βιβιανί και ο Εντιμάρ έπεσαν πάνω στην μπάλα, για να έρθει ο Τοτσέ και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Ενα καλό σουτ του Καραγκούνη στο 85' πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 89' ο διεθνής μέσος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» μια δύσκολη νίκη της ομάδας του, η οποία «σφραγίστηκε» και με ένα τρίτο γκολ, από τον Πετρόπουλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης - Μάνταλος, Μαρσελίνιο, Στάσιακ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Σιμάο, Μαυρίας (46' Χριστοδουλόπουλος), Βιτόλο (63' Πετρόπουλος), Ζέκα, Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Τοτσέ.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Στάσιακ, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης (80' Νταρμπιόν), Βλαχοδημος, Μάνταλος (63' Μαρσελίνιο), Πόι (80' Σουάνης), Μαρκόφσκι.

.