Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σημαντικό διπλό του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Θεσσαλονίκη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή
τον Κίμωνα Λεχούδη,
επιβλήθηκε του Μαντουλίδη
με 66-69 σε ένα δυνατό ματς

       ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίμωνα Λεχούδη, ο ΓΑΣ Κομοτηνή επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη του Μαντουλίδη με 66-69 σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ο Forward του ΓΑΣ , σημείωσε 27 πόντους και πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Πολύτιμες λύσεις σε σκοράρισμα και οργάνωση από τον Ντίνα και τον Βαρλά ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Σταμπουλής.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκαν με 6-0. Γρήγορα όμως εξαλείφθηκε η διαφορά από τους παίχτες του ΓΑΣ, οι οποίοι μπήκαν πολύ μουδιασμένα στο παρκέ για μία ακόμα εκτός έδρας αναμέτρηση. Ο Θανάσης Χατζηνικολάου επέλεξε στο βασικό σχήμα τους Ντίνα, Βαρλά, Μήτσου, Λεχούδη, Σταμπουλή και έριξε γρήγορα στην μάχη τον Γιόβαν Μίκιτς, στη θέση του Μήτσου, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με την λήξη της πρώτης περιόδου, ενώ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Μαντουλίδης προηγήθηκε με 29-24, αναγκάζοντας τον Χατζηνικολάου να καλέσει τάιμ άουτ, που λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα της Κομοτηνής, καθώς ισοφάρισε γρήγορα με τρίποντο του Κοκορόγιαννη και δίποντο του Βαρλά. Ένα τρίποντο του Λεχούδη στο τέλος της περιόδου, έδωσε το προβάδισμα 3 πόντων στον ΓΑΣ (31-34), το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΓΑΣ μπήκε εξίσου νοθρά, όπως και στο ξεκίνημα των δύο πρώτων δεκαλέπτων. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 7 πόντους (43-36) . Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση το δίδυμο Ντίνα- Λεχούδη, που με διαδοχικές έυστοχες επιλογές έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα της Κομοτηνής, που προηγήθηκε με 5 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Κίμωνα Λεχούδη κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι νεαροί άσοι του Μαντουλίδη. Ένα εύστοχο δίποντο του Λεχούδη,σφράγισε τη νίκη του ΓΑΣ και χάρισε το πολύτιμο δίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Μαντουλίδης- ΓΑΣ Κομοτηνή 66- 69

Διαιτητές: Φακίτσας- Γερακίνης

Δεκάλεπτα: 18-18, 31- 34, 50-55, 66-69

Μαντουλίδης ( Νικολαίδης) : Τόζιος 4, Παπαρέγκας, Γεωργάκης 8, Χριστοδούλου, Ζειμπέκης, Δεληγιώργης 11 (1), Ναούμης 7 (1), Νικολάου, Σλαφτσάκης 12, Βελησσαρίου 10 (1), Μπακυρτζής, Δάβανης 10

ΓΑΣ Κομοτηνή (Χατζηνικολάου): Μακρής 2 , Βαρλάς 7 , Λεχούδης, 27 (3) Ντίνας 15(3) , Μήτσου, Μίκιτς, Σταμπουλής 13 , Κοκορόγιαννης 5 (1) , Χαλήλ

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/