Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Στον ρυθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων χθες η Ξάνθη

Δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις συνδικαλιστών, φορέων αλλά και απλού κόσμου, ενώ έμεινε κλειστό το γραφείο του Σωκράτη Ξυνίδη….
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ικανοποιητική κρίνεται η συμμετοχή των εργαζόμενων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που κήρυξε η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το πρωί του Σαββάτου στην Ξάνθη.

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία προχώρησαν στην έκδοση ενός αντιμνημονιακού ψηφίσματος, με το οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην οικονομική λαίλαπα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα καταστροφικά για τους εργαζόμενους νέα μέτρα που προβλέπονται στην καινούργια μνημονιακή σύμβαση. Μάλιστα, κατευθύνθηκαν προς τα πολιτικά γραφεία των τοπικών βουλευτών, ώστε να καταθέσουν το ψήφισμά τους, βρίσκοντας κλειστό το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κου Σωκράτη Ξυνίδη, ενώ λίγο αργότερα κατευθύνθηκαν προς το πολιτικό γραφείο του κ. Αλέξανδρου Κοντού, όπου και παρέδωσαν το ψήφισμά τους.

Παράλληλα, σημαντική ήταν και η παρουσία του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον συνολικό αριθμό των απεργών στην Ξάνθη. Από τη μεριά των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν τόσο οι εκπαιδευτικοί (ΕΛΜΕ και Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης), εργαζόμενοι στους ΟΤΑ καθώς και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου, αν και θα μπορούσαν να ήταν και περισσότερα άτομα. Μας λυπεί το γεγονός πως κάποιοι δεν ήταν εδώ ενώ θα έπρεπε, το πρόβλημα είναι μαζικό και μας αγγίζει όλους πλέον» επισήμανε μιλώντας στο ThrakiToday ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου, εκτιμώντας παράλληλα πως «ο κόσμος έχει αρχίσει να ξεμουδιάζει και να κινείται αφήνοντας στην άκρη του καναπέδες».






Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/