Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Επέστρεψαν στην Αθήνα Μπανιώτης και Χονδροκούκης

Στην Ελλάδα βρίσκεται από αργά το βράδυ η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Δύο "αγκαλιές" λουλούδια, δεκάδες χαμόγελα,συγγενείς και φίλοι και εκπρόσωποι του Τύπου, περίμεναν την ελληνική αποστολή που επέστρεψε από την Κωνσταντινούποληεκεί όπου φιλοξενήθηκε το ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στο επίκεντροτης προσοχής ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητήςτου ύψους, Δημήτρης Χονδροκούκης. Ο 24χρονος αθλητής μίλησε για την επιτυχίατου, για τις δυσκολίες πού αντιμετωπίζεικαι τους επόμενους στόχους του. “Αρχίζωνα το συνειδητοποιώ. Ηταν απίστευτηεμπειρία. Η κερκίδα ήταν φοβερή, μουέδωσε απίστευτη δύναμη. Κοίταξα να μπωστον αγώνα χωρίς άγχος. Παρόλα αυτά στο2,33 μ. εκτονώθηκα. Με την κραυγή μου βγήκεόλη η χαρά . Είχα καταλάβει ότι θα μπορούσανα μπω στα μετάλλια. Υπάρχουν ακόμηκάποιοι άνθρωποι που κάνουν περήφανουςτους Ελληνες και προσπαθούν καθημερινάγια αυτό”, είπε ο Χονδροκούκης καισυμπλήρωσε για το Λονδίνο: “Πρωτίστωςέχω στο μυαλό μου να εκπροσωπήσω τη χώραόσο καλύτερα μπορώ. Αν έρθει και τοπαραπάνω, ευπρόσδεκτο”. Αναφορικά μετις συνθήκες προπόνησης, σχολίασε:“Είναι απαράδεκτη η στάση της Πολιτείας.Οι συνθήκες είναι πολύ κακές. Δεν έχουμεθέρμανση, ζεστό νερό. Το περασμένοκαλοκαίρι πηγαίναμε να κάνουμε προπόνησηκαι το στάδιο ήταν κλειστό. Ολα αυτάδυσκολεύουν την κατάσταση.

Ηομοσπονδία προσπαθεί να κάνει ότιμπορεί. Εγώ έχω σταθεί τυχερός γιατίέχω τη βοήθεια του Ταχυδρομικούταμιευτηρίου”.

Πολύ καλή παρουσία στηδιοργάνωση είχε και ο Κώστας Μπανιώτης,ο οποίος ήταν τέταρτος στο ύψος: “Πήραμεένα χρυσό μετάλλιο. Το είχε ανάγκη οελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικόςλαός και εκτός από αυτό υπήρχε πολύ καλήεκπροσώπηση από όλα τα παιδιά. Είμαιευχαριστημένος από τη δική μου προσπάθεια.Κάθε αθλητής θέλει το καλύτερο δυνατό.Εγώ θα δω τα λάθη μου από αυτό τον αγώνακαι θα τα διορθώσω για τη συνέχεια”,όσο για το μετάλλιο του Χονδροκούκη,είπε: “Ηταν στιγμές γεμάτες συναίσθημα.Χάρηκα πάρα πολύ για αυτόν. Είναι έναπολύ καλό παιδί και καλός αθλητής οοποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα προηγούμεναχρόνια”.

Στα προβλήματα πουαντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός,στάθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ΒασίληςΣεβαστής: “Τον τελευταίο καιρό σπάνιασυμβαίνουν γεγονότα που δίνουν χαμόγελοκαι ελπίδα. Και επιβεβαιώνουν ότιυπάρχουν Ελληνες που εμπνέουν και δίνουντο στίγμα ότι στην Ελλάδα δεν καταρρέουνόλα. Να δει η Πολιτεία τα προβλήματα πουυπάρχουν. Πέρα από τις περικοπές πουέχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουνπροβλήματα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσειςπου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις γιαπροπόνηση υψηλού επιπέδου.

Προβλήματασε ΟΑΚΑ και Αγ. Κοσμά τα οποία θα μπορούσαννα λύσουν οι υπεύθυνοι και μπορούν νατο κάνουν γιατί μπροστά μας έχουμεαρκετό δρόμο ως τους Ολυμπιακούς αγώνεςτου Λονδίνου. Δεν υπάρχει βούλησηπροφανώς γιατί εδώ και ένα μήνα δενδουλεύει ο κλιματισμός στον Αγ. Κοσμάκαι δεν έχει παρέμβει κανείς. Οι συνθήκεςείναι πρωτόγνωρες. Ελπίζω οι υπεύθυνοινα το δουν και να το διευθετήσουν”.

 
Πηγή:  http://www.segas.gr/