Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στη ΣΕΛΜΑΝ

Aυτήν την απόφση έλαβε τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης
Ισχυρό όπλο για τους εργαζομένους ότι η εταιρία διέψευσε τα περί απολύσεων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε τελικά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης η απεργία των εργαζομένων του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ. Θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο παραμένει κλειστό από την 1η Μαρτίου, ενώ η αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Κατά την ακροαματική διαδικασία ο εκπρόσωπος της διοίκησης ισχυρίστηκε ότι δεν υφίσταται από τη μεριά της εταιρίας ζήτημα απολύσεων, ότι αυτό δεν τέθηκε επίσημα στους εργαζομένους. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε από την πλευρά των εργαζομένων η προβλεπόμενη διαδικασία, κατά την οποία η διοίκηση πρέπει να ειδοποιηθεί για την απεργία τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την έναρξή της, ήταν δυο από τους βασικότερους λόγους, που οδήγησαν το δικαστήριο στην αποδοχή της αγωγής, που κατέθεσε η εταιρία.



Ανασύνταξη δυνάμεων, σε νέα γενική συνέλευση

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είναι βεβαίως υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά για χθες το βραδύ στις 8 είχαν προγραμματίσει γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.


Γιώργος Κυμπαρίδης «Οι εργαζόμενοι έχουν κι άλλους λόγους να κάνουν απεργία, που σοφά τώρα δεν προβλήθηκαν»

Να σημειωθεί, πάντως, ότι πέραν της αρνητικής έκβασης της δίκης με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη και καταχρηστική, στα θετικά της υπόθεσης συγκαταλέγεται το γεγονός ότι η καταγράφηκε στην απόφαση η τοποθέτηση του εκπροσώπου της εταιρίας, ο οποίος διέψευσε τα περί απολύσεων, μια τοποθέτηση που δεσμεύει ως ένα βαθμό τη διοίκηση και σε κάθε περίπτωση συνιστά ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των εργαζομένων για τη συνέχεια. Σε αυτήν την άποψη συνηγόρησαν τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ, όσο και ο δικηγόρος τους, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης. Επιπλέον, ο κ. Κυμπαρίδης επισήμανε ότι «οι εργαζόμενοι, πέραν των απολύσεων, έχουν κι άλλους λόγους να κάνουν απεργία», οι οποίοι, όπως σημείωσε, «σοφά τώρα δεν προβλήθηκαν». «Αν θελήσει η εταιρία να τους φτάσει αυτούς τους ανθρώπους στα άκρα μπορούν να προβληθούν», προσέθεσε.

 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/