Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Λύση στις εκτάσεις του συνοικισμού Καλλιθέας – Χιλής ζητά η Ρενταρή

Συζητείται σήμερα στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας με θέμα  « Διαχείριση και προστασία Ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», όπου υπάρχει και ρύθμιση
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σήμερα, Τρίτη 13-3-2012 συζητείται στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων « Διαχείριση και προστασία Ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Στο σχετικό Νομοσχέδιο υπάρχει και ρύθμιση που διευθετεί το θέμα των εκτάσεων του Συνοικισμού Καλλιθέας-Ν.Χιλής Έβρου. Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έβρου, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους συμμετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση της σχετικής διάταξης του Νόμου για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Είναι ένα Νομοσχέδιο που αφορά παραχωρήσεις ακινήτων στους ακτήμονες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε κτηνοτρόφους, Νέους αγρότες κτλ.

Ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο απασχόλησε τους κατοίκους, όχι μόνο του Νομού Έβρου αλλά και πολλών άλλων περιοχών της χώρας επιλύεται οριστικά και δίνει προοπτική για έναν ορθολογιστικό ρυμοτομικό σχεδιασμό και για μια καλύτερη προοπτική ανάπτυξής του.

.