Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Βάνδαλοι ή προβοκάτορες λέρωσαν με σπρέι την “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”;

Μπορεί το σωματείο να μην αναγνωρίζεται από τις ελληνικές αρχές με αλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να δίνει... δικαιώματα

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


“Εξω οι Τούρκοι” έγραψαν άγνωστοι ή άγνωστος στον τοίχο και στην πόρτα εισόδου του γνωστού συλλόγου “Τουρκική Ενωση Ξάνθης” που εδώ και δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των τουρκόφρονων μουσουλμάνων και της Ελληνικής Πολιτείας.

Το άτυπο Διοικητικό Συμβούλιο της “Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης” έκανε γνωστή και καταδίκασε την ενέργεια και ταυτόχρονα ζήτησε τον εντοπισμό των βανδάλων από την Αστυνομία και την τιμωρία τους από τον νόμο.

Ο σύλλογος εδώ και δεκαετίες παλεύει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια να αναγνωριστεί επίσημα με την συγκεκριμένη ονομασία και το συγκεκριμένο καταστατικό, κάτι που η Ελληνική Πολιτεία το αρνείται. Ούτε με την δικαίωσή του από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα αφού όπως αναφέρει οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων δεν είναι δεσμευτικές.

Πολλοί Ελληνες πολίτες θεωρούν πως παρόμοιες Ενώσεις είναι λιγότερο πολιτισμικοί φορείς και περισσότερο φορείς προπαγάνδας και εθνοτικού φανατισμού που διχάζει την τοπική κοινωνία ενώ τα μέλη και οι φίλοι τέτοιων Ενώσεων που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι απλά αναφέρουν πως τίθεται θέμα ελευθερίας της έκφρασης και του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού τους.

Στήριξη σε τέτοιες Ενώσεις και συλλογικές προσπάθειες προσφέρει μόνιμα το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και γενικότερα το Τουρκικό Κράτος με συνεχείς παρεμβάσεις του. Κατά καιρούς εμφανίζονται κρούσματα μικροβανδαλισμών σε όλη την περιοχή της Θράκης, σε συλλόγους ή σε τζαμιά τα οποία όμως πολλές φορές οφείλονται και σε προβοκάτσια από τουρκόφωνους που απλά θέλουν να δημιουργήσουν θόρυβο.

Τα γεγονότα αυτά στο σύνολό τους καταδικάζονται από κάθε δημοκρατικό ελληνόφωνο ή τουρκόφωνο πολίτη της Θράκης...