Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απίστευτο! Ο ορεινός όγκος της Θράκης μέχρι σήμερα δεν είχε... internet!!!

Χρειάστηκε επιστολή του Πεταλωτή στον Πρόεδρο του ΟΤΕ για να λυθεί το ζήτημα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίζεται ο βουλευτής Ροδόπης
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ (ΑΚΡΩΣ
..."ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ" ΓΙΑ
ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ) ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ
Πρόσφατα επισκέφτηκα τον Δήμο Αρριανών, την περιοχή της Οργάνης, όπου και συζήτησα με τους τοπικούς φορείς για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να δώσουμε άμεσες λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν, ήταν η απουσία υποδομών για πρόσβαση των πολιτών και ειδικά των μαθητών στη γνώση και την ενημέρωση που προσφέρει το διαδίκτυο. Άμεσα, στις 13 Μαρτίου, έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ, τον κ. Τσαμάζ, εκθέτοντας του την ανάγκη και τους λόγους για τους οποίους ο ορεινός όγκος της Ροδόπης επιβάλλεται να ενταχθεί στους άμεσους σχεδιασμούς του ΟΤΕ για παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Ενημερώθηκα σήμερα ότι ο ΟΤΕ αντέδρασε άμεσα και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες και ήδη έχει αποσταλεί από την Αθήνα στον ΟΤΕ Κομοτηνής ο απαραίτητος εξοπλισμός και και τα μηχανήματα για να έχει επιτέλους η περιοχή της Οργάνης πρόσβαση στο διαδίκτυο.. Θα συνεχίσω βέβαια να παρακολουθώ στενά το ζήτημα, ώστε να υλοποιηθεί το έργο εγκαίρως και να μπουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου σε κάθε σπίτι του ορεινού όγκου της Ροδόπης


Αναλυτικά η επιστολή


Γιώργος Πεταλωτής
Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012


Αξιότιμε κ. Τσαμάζ

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, ότι στον ορεινό όγκο του Νομού Ροδόπης και ειδικότερα στην περιοχή της Οργάνης στο Δήμο Φιλύρας, δεν υπάρχει κεραία του ΟΤΕ και γραμμές, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση των κατοίκων και των μαθητών στο διαδίκτυο.

Για τους κατοίκους και ιδιαίτερα και τα παιδιά και τους νέους της δύσβατης, ορεινής Οργάνης, η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί ένα παράθυρο στον κόσμο, μια σύνδεση με την υπόλοιπη κοινωνία και μια ανεξάντλητη πηγή γνώσης. Γι’ αυτό και έχω γίνει, πολλάκις, δέκτης του αιτήματος απ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής. Τα παιδιά αυτά αλλά και οι νέοι ζούνε απομακρυσμένοι και πολλές φορές, λόγω των σκληρών καιρικών συνθηκών, αποκλεισμένοι, από την υπόλοιπη κοινωνία. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, για τους ανθρώπους αυτούς, στη σημερινή εποχή που η τεχνολογία φέρνει κοντά τους ανθρώπους, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αυτονόητη και αδήριτη ανάγκη και μάλιστα ιδιαίτερα επιτακτική, που πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Στην περιοχή λειτουργεί μειονοτικό Δημοτικό και Γυμνάσιο, μέγιστης σημασίας, Μαθητική Εστία που φιλοξενεί και σιτίζει παιδιά που κατοικούν στον υπόλοιπο ορεινό όγκο και η πρόσβασή τους στο σχολείο είναι δύσκολη τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, λειτουργεί Αστυνομικός σταθμός και ΚΕΠ, το έργο των οποίων δυσχεραίνει αφάνταστα η απουσία πρόσβασης στο διαδίκτυο, κάτι που προφανώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τελική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε σχετικά με τον προγραμματισμό του ΟΤΕ για την εγκατάσταση δικτύου (γραμμών και βρόγχου) στην δυσπρόσιτη και ορεινή αυτή περιοχή της Ροδόπης.

.