Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Αβραμόπουλου στην Ροδόπη και πάει Ξάνθη

«Δεν βλέπουμε την μειονότητα με κομματικά γυαλιά», υποστήριξε από τα γραφεία του Συλλόγου Επιστημόνων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν τα μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο που επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία τους στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Ν.Δ., Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον επικεφαλής της παράταξης Περιφερειακής Αναγέννησης στο περιφερειακό συμβούλιο, Γιώργο Παυλίδη. Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψή του αυτή έγινε με την κομματική του ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και στόχος της ήταν να παρουσιάσει τις γενικές αρχές που διέπουν την πολιτική του κόμματός του για την μειονότητα της Θράκης.

Απαντώντας στον χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Επιστημόνων, Ερκάν Ρουσέν, αναφέρθηκε στην δική του προσωπική διαδρομή από την εποχή που ήταν δήμαρχος Αθηναίων για την σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων όταν είχε επισκεφθεί το 1995 στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην συνέχεια επέλεξε να επισκεφθεί την Αθήνα ως πρώτο ευρωπαϊκό του προορισμό, μόλις κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία. Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ., το 1991 και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., θα περιέχει πτυχές μιας «σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής, με σεβασμό στην διαφορετικότητα και τα πολιτισμικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά όλων των Ελλήνων πολιτών», επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος. «Δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι με πολίτες από έναν διαφορετικό λαό», είπε, και πρόσθεσε: « όσα συνέβησαν στο μακρινό παρελθόν και χώρισαν τους ανθρώπους, σήμερα πρέπει να είναι διδάγματα ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη για να ζήσουμε ειρηνικά στα ίδια χώματα που μας κληροδότησε η ιστορία».

Προηγουμένως ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τους Δήμους Σαπών και Φιλλύρας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τα μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης, είχε πρόγραμμα να επισκεφθεί την Ξάνθη, τον Δήμο Μύκης καθώς και τον ορεινό οικισμό του Εχίνου.


Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/