Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης στην πρωινή εκπομπή του NovaΣπορ FM

Βρέθηκε στο στούντιο, φόρεσε ακουστικά και μίλησε στους Γιώργο Θαναήλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ


Κάθε στόχο ξεχωριστά θέλει να ξεπερνάει ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή «Πνίξε τον φουνταριστό» του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς, τον Ιούνιο έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προσπαθήσουμε να περάσουμε από τον προημιτελικό», τόνισε ο Έλληνας αθλητής που κατέλαβε την τέταρτη θέση στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να βγάζει αθλητές», πρόσθεσε.



Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6


Για το πώς ασχολήθηκε με τον στίβο
«Έπαιζα μπάσκετ μέχρι 16 ετών. Καθαρά από τύχη δοκίμασα το ύψος. Αυτή είναι η γοητεία ενός ατομικού αθλήματος. Έχω περάσει από ομαδικό άθλημα, όμως το ατομικό είναι τελείως διαφορετικό. Ένας αθλητής χρειάζεται να περάσει λίγο δύσκολα για να αποδείξει πόσο το θέλει και τι μπορεί να κάνει».

Για το παγκόσμιο
«Ήμουν επικεντρωμένος στον προκριματικό. Έπρεπε να κάνω 2,30 για να περάσω στον τελικό, κάτι που τελικά κατάφερα. Την επόμενη μέρα, χωρίς να έχουμε ξεκουραστεί, συμμετείχα στον τελικό, όπου αρκετοί είχαμε περάσει τα 2,31. Κάπου φάνηκε ότι όποιος κάνει το πιο ψηλό άλμα θα πάρει το χρυσό, κάτι που τελικά κατάφερε ο (Δημήτρης) Χονδροκούκης. Ήξερα με το 2,31 θα είμαι πολύ ψηλά στην κατάταξη, όταν ο Δημήτρης και οι δύο Ρώσοι έκαναν το 2,33, άφησα 2,35 μήπως πετύχω κάτι καλύτερο».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
«Πλέον θα είναι αρκετά πιο πάνω το όριο. Όλοι οι αθλητές θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πρώτος στόχος μας είναι να φτάσουμε υγιείς, να υπάρχει Ελλάδα και συμμετάσχουμε στον προκριματικό. Υπάρχουν αρκετά φαβορί, όμως όλα είναι ανοιχτά σε ένα τέτοιο άθλημα. Ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ στο άθλημα ανήκει στον Κουβανό Χαβιέ Σοτομαγιόρ, ο οποίος είχε κάνει 2,45».

Για τον ελληνικό αθλητισμό
«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να βγάζει αθλητές, αφού όλα αυτά τα χρόνια εκείνοι έμαθε σε ολόκληρο τον κόσμο τις αρχές του αθλητισμού και ήταν η κοιτίδα του πολιτισμού στην αρχαιότητα. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπαίνει πρώτη στην τελετή έναρξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


 
Πηγή:  http://www.sport-fm.gr/