Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οι Μπάντες με τα Χάρτινα της Κομοτηνής

Κατακτούν ολοένα και
περισσότερους φίλους και
κλείνουν τη μία εμφάνιση
στην κυριολεξία μετά την
άλλη, ενώ πρόσφατα
εμφανίστηκαν και στο
Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοένα και περισσότερους φίλους κατακτούν οι Μπάντες με τα Χάρτινα στην Κομοτηνή και κλείνουν τη μία εμφάνιση στην κυριολεξία μετά την άλλη ! Η πρόσφατη ήταν μόλις προχθές στη Θεσσαλονίκη. Έπονται και άλλες στη Θεσ/νικη, ενώ κέρδισαν το πανελλήνιο κοινό στην εκπομπή της Τρίτης στο Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1.

Όλα ξεκίνησαν από ένα παλιό βιολί που ο δημιουργός και των δύο ορχηστρών με Χάρτινα, Χρήστος Τσιώνης, κρατώντας το στο χέρι του, έβαλε ως στόχο να φτιάξει ένα ολόιδιο, αλλά από χαρτί και από υφάσματα (τζην και λινάτσα)! Όπως ήταν φυσικό συνάντησε την αντίδραση του γειτονικού του περίγυρου, ότι παλεύει άδικα για το ακατόρθωτο...αλλά αυτό αντί να τον αποθαρρύνει τον ατσάλωσε περισσότερο και έφτασε, ίσως και πολύ πιο γρήγορα στον διπλό στόχο του!

Δύο ορχήστρες με Χάρτινα, μία για κομμάτια Ροκ και μία για κομμάτια από το έντεχνο τραγούδι! Στην Κομοτηνή , όπου είναι η έδρα των ορχηστρών, έγινε η γνωριμία με το κοινό στα διαλείμματα, από τις παραστάσεις της Μετροπόλιταν Όπερα, στο Μέγαρο Μουσικής. Ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις και ακολουθούν κι άλλες στη Θεσ/νικη, στο Βαφοπούλειο, στη Μονή Λαζαριστών, στο Αγρίνιο (στις 21 Απριλίου) στην Ξάνθη στις αρχές Απριλίου και επιστροφή στην Κομοτηνή με μια μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο των Ελευθερίων του 2012!

«Αυτό που έχω κάνει δεν έχει ξαναγίνει σε όλο τον κόσμο. Αποτελούμε παγκόσμιο φαινόμενο! Δυστυχώς δεν μπορούμε να μπούμε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, μια και δεν ανήκει στα ρεκόρ που σπάει», σημειώνει ο κ. Τσιώνης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ολόκληρο το σώμα των οργάνων είναι από χαρτί ή ύφασμα, ζωγραφισμένα με πολύ όμορφο τρόπο. Ξύλινη επένδυση, υπάρχει μόνο στην 'ταστιέρα' και ο ήχος από τα όργανα αυτά (σ.σ. βιολιά, κιθάρες, μέχρι και πιάνο) είναι εφάμιλλος με τα 'γνωστά' όργανα!

Ο κ. Τσιώνης πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν οι μπάντες με τα Χάρτινα να αποτελέσουν την απαρχή της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ, μια και η Κομοτηνή δεν έχει κάποιο δικό της φεστιβάλ. «Κι αυτό το φεστιβάλ θα μπορούσε να ντυθεί και με άλλες δράσεις οικολογικού, καλλιτεχνικού περιεχομένου αλλά και με τοπικά προϊόντα! Είναι κρίμα που η Κομοτηνή υστερεί σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς που έχουν θεσμοθετήσει, έχουν υποστηρίξει και έχουν καταφέρει να εμπεδωθούν στον κόσμο και να πετύχουν. Είναι καιρός να γίνει κάτι και στην Κομοτηνή και μακάρι η μπάντα με τα χάρτινα να αποτελέσει την αρχή αυτού που πρέπει να γεννηθεί», σημείωσε ο κ. Τσιώνης. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δύο ορχήστρες να ενώσουν δυνάμεις και με μουσικούς της τζαζ και να συνυπάρχουν σε κάποιο χώρο, όπου οι πολίτες, αλλά κυρίως οι επισκέπτες θα έρχονται να τους ακούσουν και να τους απολαύσουν!

ΥΓ: Θα μπορούσε μάλιστα από πλευράς δημοτικής αρχής να ληφθεί πρόνοια για να αποτελέσουν οι ορχήστρες με τα χάρτινα, ένα ακόμα αξιοθέατο για την πόλη της Κομοτηνής!

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/