Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Παρουσiιάζεται απόψε το βιβλίο «Αχ, Θράκη μου»

Για το ιστορικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Δημήτρη Μαργαριτόπουλου θα μιλήσουν η Αγγελική Γιαννακίδου και η Βασιλική Θεοδώρου, ενώ την εκδήλωση θα ντύνει ο ήχος της παραδοσιακής θρακιώτικης γκάιντας
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη, οι εκδόσεις ΑΛ.ΔΕ. και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Αχ, Θράκη μου» του συγγραφέα Δημήτρη Μαργαριτόπουλου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (14ης Μαΐου 63, Αλεξ/πολη) την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις 12 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Γιαννακίδου, διευθύντρια του Ε.Μ.Θ. και η Βασιλική Θεοδώρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια νεότερης και σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας του Δ.Π.Θ.

Την εκδήλωση ντύνει ο ήχος της παραδοσιακής θρακιώτικης γκάιντας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ανατολική Θράκη, γύρω στα 1887. Ο Σταμάτης, οκτώ χρονών παιδί, αντικρίζει για πρώτη φορά την περίπου συνομήλική του Θεανώ, τη μικρή μυλωνού από τις Σοφίδες με την αλευρωμένη θρακιώτικη βράκα και τις μακριές κοτσίδες. Από τότε εκδηλώθηκε η αγάπη του για τους νερόμυλους και τη Θεανώ.

«…Ποια γυναίκα ήθελε να παντρευτεί, το γνώριζε ήδη από τα παιδικά του χρόνια. Η Θεανώ, η εγγονή του γέρο-Θοδωράκη, είχε στοιχειώσει μέσα του. Παρά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία φορά που τη συνάντησε στο μύλο του παππού της, όχι μόνο δεν κατάφερε να την ξεχάσει, αλλά όσο περνούσε ο καιρός η λαχτάρα του για ‘κείνη μεγάλωνε, και θέριευε, κι έπαιρνε διαστάσεις ενός γίγαντα που απειλούσε να τον συντρίψει…».

Μαζί θα ζήσουν ένα μεγάλο έρωτα, θα δημιουργήσουν μια πολυμελή οικογένεια, θα περάσουν όμορφα χρόνια, αλλά και χρόνια χαραγμένα από οδυνηρές εμπειρίες, διωγμούς, προσφυγιές, απογοητεύσεις, διαψεύσεις, απώλειες και πόνο.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο με έμπνευση και φαντασία, που διαδραματίζεται στη Θράκη στο τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και παράλληλα με τη ζωή των ηρώων, σκιαγραφεί μια ολόκληρη εποχή.

Μια δυνατή ιστορία έρωτα και επιβίωσης που έρχεται να μας θυμίσει την ιστορία των προγόνων μας.