Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η Μαρίζα Κωχ απόψε στην Αλεξανδρούπολη

Από την Κινηματογραφική Λέσχη στο Δημοτικό Θέατρο για τη μουσική διαδραστική παράσταση «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια», η οποία είναι αφιερωμένη σε παιδιά 
     ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης έχει την τιμή να φιλοξενεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο, τη Μαρίζα Κωχ για τη μουσική διαδραστική παράσταση «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια», η οποία είναι αφιερωμένη σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ώρα έναρξης στις 6:00 το απόγευμα.


Λίγα λόγια για «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια»

Το πάπλωμα φυλασσόταν για πολλά χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Όμως μια νύχτα του χειμώνα κινδύνεψε να χαθεί για πάντα, όταν ο... δράκος που ζει στο πηγάδι του Μουσείου το άρπαξε και προσπάθησε να το πάρει μαζί του. Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη εμπιστεύτηκε το πάπλωμα με τα χίλια χρυσά κουδούνια στη Μαρίζα Κωχ και στα παιδιά που βρίσκονται κοντά της για να φανερώσουν και να μεταδώσουν αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό και έτσι να σωθεί για πάντα…

Η αγαπημένη μουσική παράσταση «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» δημιουργήθηκε για να γνωρίσουν τα παιδιά την ελληνική μουσική παράδοση μέσω της βιωματικής προσέγγισης. Το ταξίδι του Παπλώματος ξεκίνησε από το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη με τη διοργάνωση δύο επιτυχημένων παραστάσεων το καλοκαίρι του 2011. Παρουσιάστηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το περασμένο φθινόπωρο φιλοξενήθηκε στο Cine Τριανόν για είκοσι παραστάσεις.

Η Μαρίζα Κωχ μαζί με τον Ηλία Βαμβακούση (κιθάρα/ούτι/κρουστά) και την ηθοποιό Λουΐζα Πορφύρη, προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν μαζί τους τα αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια που βρίσκονται κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σ' αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παιχνιδοτράγουδα.

Στο τέλος της παράστασης δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα βιβλίο με cd της Μαρίζας Κωχ!

Είσοδος: 5 €


.