Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η κινητή μονάδα «Λητώ» στη Βόρεια Ελλάδα

Παροχή ιατρικής φροντίδας στους δήμους Δράμας, Χρυσούπολης, Κομοτηνής, Τοπείρου, και άλλες περιοχές του νομού Ξάνθης
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα «Λητώ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, θα επισκεφθεί τους δήμους Δράμας, Χρυσούπολης, Κομοτηνής, Τοπείρου, καθώς και άλλες περιοχές του νομού Ξάνθης. Η ιατρική ομάδα θα βρίσκεται στην περιοχή για να εξετάσει παιδιά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Η συγκεκριμένη αποστολή της «Λητώ» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα Η μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η «Λητώ» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.


Το πρόγραμμα επισκέψεων της έχει ως εξής:

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012: Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάσουν παιδιά με νοητική στέρηση που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας «Κεκυκαμέα» στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012: Η ιατρική μονάδα θα βρίσκεται στο 4ο μειονοτικό σχολείο στον Ήφαιστο Κομοτηνής.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012: Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθούν το 4/θέσιο δημοτικό σχολείο Κιμμερίων καθώς και το νηπιαγωγείο / δημοτικό & μειονοτικό δημοτικό Εξοχής στο Δήμο Τοπείρου.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012: Η κινητή παιδο οδοντιατρική μονάδα θα εξετάσει τους μαθητές στο 6ο και 11ο μειονοτικό σχολείο Ξάνθης.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012: Η ομάδα της μονάδας «Λητώ» θα επισκεφθεί το γυμνάσιο Γλαύκης στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012: Η «Λητώ» θα συνεχίσει τις επισκέψεις στο γυμνάσιο Σμίνθης του Δήμου Μύκης.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012: Οι οδοντίατροι θα εξετάσουν τους μαθητές στα γυμνάσια Εχίνου και Θερμών του Δήμου Μύκης.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012: Η ομάδα της μονάδας «Λητώ» θα επισκεφθεί το νηπιαγωγείο και δημοτικό Ευμοίρου Ξάνθης.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012: Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάσουν παιδιά στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία Αβάτου, Μικρού Ορφανού, Μεγάλου Ορφανού, Ζηλωτής καθώς και στο νηπιαγωγείο Αβάτου του Δήμου Τοπείρου.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012: Η κινητή παιδο οδοντιατρική μονάδα θα εξετάσει τους μαθητές του δημοτικού στο Πετεινό της Ξάνθης.

.