Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Σκληρό πόκερ για τη ΣΕΚΑΠ μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης

Δεν πραγματοποιήθηκε
τελικά χθες, όπως
αναμένονταν άλλωστε...
ΓΙΑ ΠΟΤΕ
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ;


Εν ονόματι «σκληρών» διαπραγματεύσεων για την πώληση και του μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΣΕΚΑΠ, αναβλήθηκε για τις 26 Μαρτίου η προγραμματισθείσα για χθες έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας κατά την οποία θα έκανε την είσοδό της η Bommidala Enterprises, ως νέος ιδιοκτήτης της καπνοβιομηχανίας, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 30 εκατ. ευρώ.

Το αίτημα της αναβολής υποβλήθηκε από την ΣΕΚΕ, καθώς διεκδικεί καλύτερους όρους αγοράς από τον ινδικό όμιλο του 34,18% των μετοχών που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ, αν και δέχεται πιέσεις από διάφορους κύκλους για να αποδεχθεί τη γραπτή πρόταση εξαγοράς του ποσοστού της που της υπέβαλε η Bommidala Enterprises στις 28 Φεβρουαρίου και ίσχυε μέχρι χθες.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) κ. Παναγιώτης Ταρενίδης δήλωσε στο «Κέρδος» ότι «οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε θετικό κλίμα με τον εκπρόσωπο της Bommidala Enterprises κ. Χρήστο Λάτσεφ», αλλά παραδέχθηκε ότι «είναι σκληρές». Ο κ. Ταρενίδης ανέφερε ότι η ΣΕΚΕ προτίθεται να πουλήσει όλο το πακέτο μετοχών που κατέχει στην Bommidala Enterprises αρκεί να λάβει το επιθυμητό αντίτιμο, χωρίς βέβαια να αποκαλύπτει το προσδοκόμενο ύψος για την ίδια.

Μόνο τότε θα συναινέσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ. Ο κ. Ταρενίδης ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του. Ωστόσο, η επιστολή που έδωσε στον πρόεδρο της έκτακτης γενικής συνέλευσης κ. Νίκο Ξαναλάτο, εκπρόσωπο της ΑΤΕ ήταν εκτενέστατη και περιελάμβανε πολλές αιχμές κατά της ΑΤΕ και της Bommidala Enterprises. Eιδικότερα η επιστολή της ΣΕΚΕ χαρακτηρίζει ως «λανθασμένη» τη στρατηγική αυτή που ακολούθησε η ΑΤΕ στη διαδικασία πώλησης του μεριδίου της, επιδιώκοντας να διασφαλίσει «αποκλειστικά τα συμφέροντας της», εισπράττοντας τα δάνεια που έδωσε η ίδια και όχι να λάβει ένα ικανοποιητικό αντίτιμο στη μετοχή, που θα ωφελούσε και τους άλλους μετόχους της ΣΕΚΑΠ.