Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σήμερα θα απολογηθεί τελικά ο 52χρονος για την ομηρία στην Κομοτηνή

«Έχει σώας τας φρένας, η οικονομική δυσπραγία τον έφερε σε απόγνωση», σύμφωνα με τη συνήγορό του, ενώ η δικηγόρος του Σάκη Ανδριανόπουλου απαντά: «Πήγε με σκοπό να σκοτώσει»
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σήμερα στη μία το μεσημέρι θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή στα δικαστήρια της Κομοτηνής προκειμένου να απολογηθεί ο ο 52χρονος Δημήτρης Μανίκας, ο οποίος την Πέμπτη είχε εισβάλλει στο εργοστάσιο που εργαζόταν μέχρι το καλοκαίρι, τραυματίζοντας τον πρώην εργοδότη του και έναν εργαζόμενο, και κρατώντας για δώδεκα ώρες ομήρους δύο πρώην συναδέλφους του. Ο ίδιος είχε προσέλθει και προχθές, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Τετάρτη.

Δια της συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, επιμένει ότι οδηγήθηκε στην ακραία πράξη του, επειδή έχει να λαμβάνει την αποζημίωση της απόλυσής του. «Ο κ. Μανίκας ισχυρίζεται ότι έχει να λαμβάνει την αποζημίωση της απόλυσής του, ενώ υπάρχει και το θέμα του σπιτιού όπου διέμενε, και το οποίο σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ανήκει στην κυριότητα της εταιρείας για φορολογικούς λόγους αλλά σε έναν χρόνο θα περιερχόταν στην κατοχή του», σημείωσε η συνήγορός του Σοφία Σαριπανίδου.

Διαφορετική ωστόσο είναι η άποψη του πρώην αφεντικού του, αφού κατά την εκτίμηση της συνηγόρου του Βασιλικής Μαρινάκη, ο Μανίκας «πήγε με σκοπό να σκοτώσει, αν και όλοι του οι μισθοί ήταν πληρωμένοι». Για το θέμα της αποζημίωσης, σύμφωνα με την πλευρά Ανδριανόπουλου «του οφειλόταν ένα ποσό, μικρότερο των 8.000 ευρώ, για το οποίο είχε γίνει και διακανονισμός τμηματικής καταβολής, ούτε όμως αυτό τηρούνταν, αφού ο κατηγορούμενος όποτε είχε ανάγκη από χρήματα πήγαινε στο εργοστάσιο και ζητούσε χρήματα, είτε του οφειλόταν είτε όχι».

Ο Σάκης Ανδριανόπουλος κατέθεσε για την υπόθεση προχθές Δευτέρα, ενώ χθες συνεχίστηκαν οι καταθέσεις από άλλους μάρτυρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του Δ. Μανίκα βρίσκεται η μεγάλη του κόρη...

.