Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για τον κάθετο άξονα του Έβρου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
ΚΑΙ   ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ;


Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία του έργου των οδικών τμημάτων Αρδανίου-Μάνδρας και Μάνδρας-Ψαθάδων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεώργιος Ούστογλου, εκπρόσωποι της Εγνατίας Α.Ε., οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Κανελάκης και κ. Ζουμπουλιά Κουκουβέλα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, δήλωσε:

«Είχαμε μια συνάντηση με την Εγνατία ΑΕ και την ανάδοχο εταιρεία για να εξετάσουμε την εξέλιξη του δρόμου από Αρδάνιο μέχρι Μάνδρα, να δούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανάδοχος εταιρεία ώστε να τα λύσουμε, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Για τον υφιστάμενο επαρχιακό δρόμο, που βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, έχει συμβατική υποχρέωση η ανάδοχος εταιρεία να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις και αποκαταστάσεις. Πιστεύουμε ότι όταν ο καιρός το επιτρέψει θα προχωρήσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης του. Επίσης, εξετάσαμε το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες, το δρόμο καρμανιόλα. Θέλω να σας δηλώσω ότι έχουν γίνει οι συμβασιοποιήσεις κι έχουμε βάλει ως στόχο στις 15 του Μάρτη, εφ’ όσον το επιτρέψει ο καιρός, να ξεκινήσουν οι εργασίες, κυρίως στο τμήμα κοντά στο Διδυμότειχο, εκεί που γίνονται τα ατυχήματα. Πιστεύουμε ότι ο δρόμος αυτός μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Επίσης, το πρωί είχαμε μια συνάντηση με τον ΟΛΑ για τη διασύνδεση του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο. Ανέλαβε ο ΟΣΕ σε κεντρικό επίπεδο να εκπονήσει τη μελέτη κι εμείς να χρηματοδοτήσουμε το έργο κι επιτέλους το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα δημιουργήσει προσβασιμότητα με το σιδηρόδρομο. Επίσης, έχει υποβληθεί στην πρόσκληση προσπελασιμότητας ο δρόμος από Διδυμότειχο μέχρι Πετράδες, περίπου 5 εκατ. ευρώ, σε λίγες μέρες θα υπάρξει και η απόφαση ένταξης, καθώς και η περιμετρική της Αλεξανδρούπολης προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, όπου κι αυτό το έργο θα έχει την απόφαση ένταξης μέσα στον Μάρτιο για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Είχαμε συνεργασία και με τις υπηρεσίες μας και θέλω να τις ευχαριστήσω για την πολύ μεγάλη δουλειά που βγάζουν όσον αφορά μελετητικά και διαγωνιστικά .Ήδη υπάρχει μια μελετητική ωρίμανση για το 1.900.000 ευρώ που αφορά κυρίως αντιπλημμυρικά έργα και όταν έρθει η απόφαση για τα πρόσθετα 1.700.000 ευρώ, πάλι θα υπάρξει μελετητική ωρίμανση ούτως ώστε μέσα στο καλοκαίρι να δουλεύονται τα αντιπλημμυρικά έργα για να μην βιώσουμε φαινόμενα σαν τα φετινά. Επίσης, θα ξεκινήσουμε από αύριο τη μελετητική ωρίμανση για την ανακατασκευή του δρόμου Διδυμότειχο-Μεταξάδες και Κόμαρα-Ελιά. Σε τακτά χρονικά διαστήματα παριστάμεθα παντού, με όλους τους τελικούς δικαιούχους, για να δούμε προβλήματα, για να εντατικοποιήσουμε το ρυθμό εξέλιξης του ΕΣΠΑ και πιστεύω ότι αυτή η συνεργατικότητα θα έχει πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Τέλος, να σας δηλώσω ότι μέσα στο μήνα θα υπάρξουν αποφάσεις ένταξης πάνω από 120.000.000 ευρώ για αναπτυξιακά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας μας».

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/