Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σήμερα το μεγάλο συλλαλλητήριο κατά των "Χρυσωρυχείων Θράκης"

Μια ημέρα μετά την ένταξή τους στο fast track με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής και μερικές ημέρες μετά την έγκριση της Προμελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ;



Εκ μέρους της Διανομαρχιακής Επιτροπής Έβρου Ροδόπης κατά των χρυσωρυχείων σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση χρυσωρυχείων στην περιοχή μας. Όπως ίσως γνωρίζετε πριν από μερικές μέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά στην προμελέτη περιβαλλοντικων επιπτώσεων για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού στο Πέραμα Έβρου.

Η γνωμοδότηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την χρόνια εκφρασμένη ομόφωνη άποψη της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δημοτικά και Περιφερειακό Συμβούλιο, τ. Νομαρχιακά Συμβούλια Ροδόπης και Έβρου), των βουλευτών των δύο νομών, καθώς και της συντριπτικής πλειονότητας των τοπικών φορέων, των συλλόγων και βέβαια της τοπικής κοινωνίας. Η γνωμοδότηση υιοθετεί ολοκληρωτικά τις θέσεις της εταιρείας χωρίς να λαμβάνει υπόψη όλες τις άλλες αντίθετες τοποθετήσεις επιστημονικών φορέων του τόπου μας.

Η απάντησή μας είναι η μαζική συμμετοχή μας στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το δίκαιο αγώνα μας

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ώρα 13.00 έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Σημειώνεται οτι θα μπουν λεωφορεία από Κομοτηνή Αναχώρηση 11.30 εξω από την Τράπεζα της Ελλάδας (για δήλωση συμμετοχή τηλ. 6945 260121 μετά τις 14.00)


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,
 
ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,
 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ
 
.