Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Έρχεται αύριο στην Θράκη ο νέος Τούρκος Πρέσβης

Ενα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και ενώ έχει δρομολογηθεί η αποχώρηση το αμέσως προσεχές διάστημα του τούρκου προξένου ενώ πρόσφατα ήρθαν δυο γυναίκες ως υποπρόξενοι στην Κομοτηνή
                 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ


Ένα μήνα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, ο νέος τούρκος πρέσβης στην χώρα μας Κερίμ Ουράς επισκέπτεται από αύριο Πέμπτη την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Ο κ. Ουράς θα φθάσει πρώτα στην Κομοτηνή με πτήση προς Αλεξανδρούπολη και θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ξάνθη, την Φιλλύρα αλλά και την Καβάλα. Θα έχει επίσημες συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, τους εκπροσώπους των συλλόγων και των σωματείων της μειονότητας, ενώ σχεδιάζεται και επίσκεψή του στα Επιμελητήρια Κομοτηνής... Ξάνθης και Καβάλας για την διερεύνηση του περιβάλλοντος προώθησης επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία επενδύει πολιτικά και στρατηγικά στην Θράκη -και αυτό δεν είναι καινούργιο- και η επίσκεψη του νέου τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, διατηρεί την μακρά παράδοση ανάλογων επισκέψεων ομολόγων του στην περιοχή, σε μια στιγμή μάλιστα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν να είναι παγωμένες, με την ένταση των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα, αλλά και τον μεταβατικό χαρακτήρα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η επίσκεψη του νέου τούρκου πρέσβη έρχεται και σε μια συγκυρία που δρομολογούνυαι σοβαρές εξελίξεις στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερες αναρτήσεις του ThrakiLive, έχει δρομολογηθεί η αποχώρηση του νυν προξένου Μουσταφά Σαρνίτς για την... Μογγολία, ενώ όπως σήμερα αναφέραμε, έχουν τοποθετηθεί εδώ και λίγο καιρό δύο γυναίκες ως υποπρόξενοι του Σαρνίτς στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Θράκη.

.