Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Προφυλακίστηκε ο δράστης της ομηρίας στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Με ομόφωνη απόφαση
ανακριτή και εισαγγελέα
για την επίθεση και ομηρίας
εργαζομένων στην Helesi
την περασμένη εβδομάδα

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο δράστης της επίθεσης και ομηρίας εργαζομένων στο εργοστάσιο της Helesi την προηγούμενη Πέμπτη, στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Δημήτρης Μανίκας.

«Είμαι περήφανη που σαν δικηγόρος υπερασπίστηκα τον Δημήτρη Μανίκα», ανέφερε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, η συνήγορός του κ. Σοφία Σαριπανίδου.

Η ίδια τον παρουσίασε ως έναν άνθρωπο που ουδέποτε στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές με οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, ισχυριζόμενη ότι στην πράξη του αυτή οδηγήθηκε από την απόγνωση που του προκάλεσε η ανεργία και η αδυναμία του να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Στην πολύωρη απολογία του τόσο ο δράστης όσο και η συνήγορός του υποστήριξαν ότι ο Δημήτρης Μανίκας δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει την ζωή οποιουδήποτε και αυτό πιστοποιείται και από το γεγονός ότι τελικά δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Δημήτρης Μανίκας, ο τραυματισμός του Βούλγαρου εργάτη προήλθε από θραύσματα που ακολούθησαν πυροβολισμό στο πάτωμα ενώ και ο τραυματισμός του ίδιους του επιχειρηματία κ. Θανάση Αδριανόπουλου προήλθε από έγκαυμα μετά την εκπυρσοκρότηση της κυνηγετικής του καραμπίνας, αφού σε άλλη περίπτωση, θεωρείτο απίθανο ο εργοδότης του να γλιτώσει από πολύ βαρύτερο τραυματισμό.

 
Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/