Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Ιαβέρης μίλησε στην Κομοτηνή για τα τροχαία ατυχήματα

Καταιγιστικότατος και ευθύτατος ο γνωστός επιτυχημένος οδηγός αγώνων, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ασφαλή οδήγηση και το πώς αυτό θα μας γίνει βίωμα


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Καταιγιστικότατος και ευθύτατος ήταν ο Αναστάσιος Μαρκουΐζος, γνωστός μας ως Ιαβέρης, πετυχημένος οδηγός αγώνων, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ασφαλή οδήγηση και πως αυτό θα γίνει βίωμα των Ελλήνων.


Ο Ιαβέρης ήρθε στην Κομοτηνή να μιλήσει ως προσκεκλημένος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης, για την εξοικονόμηση αίματος με την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. «Δεν φταίνε ούτε οι δρόμοι, ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε οι κακές στιγμές. Φταίει πολύ απλά η βλακεία, η ανοησία, η ηλιθιότητα και η μαγκιά των Ελλήνων οδηγών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης, αναλύοντας έναν προς έναν τους χαρακτηρισμούς και παραθέτοντας βίντεο ντοκουμέντα, από τροχαία δυστυχήματα, που πάγωναν στην κυριολεξία το αίμα.

Την ομιλία του ο Ιαβέρης την ξεκίνησε με πολλή ένταση, βλέποντας ότι η αίθουσα του ξενοδοχείου Χρήστος και Εύη, δεν γέμισε, μια και η αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, δεν δόθηκε λόγω προεκλογικού κλίματος...«Βλέπετε γιατί έχουμε τροχαία δυστυχήματα; Γιατί ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται να μάθει. Να μάθει πόσο σοβαρό και επικίνδυνο είναι να οδηγείς στους δρόμους. Παράλληλα πόσο υπεύθυνο είναι για τη δική του τη ζωή, αλλά και όλων των υπολοίπων».

Ο κ. Μαρκουΐζος χαρακτήρισε γενοκτονία το να χάνουν τη ζωή τους τόσο νέοι άνθρωποι, πάνω στην παραγωγική και αντιπαραγωγική τους ηλικία. Στους τόσους πολέμους που συμμετείχαν οι Έλληνες για να υπερασπισθούν την πατρίδα τους, τα τελευταία 100 χρόνια έχασαν τη ζωή τους 80.000 άνθρωποι. Τώρα με όπλο το αυτοκίνητο και το δάκτυλο στη σκανδάλη, που είναι η βλακεία των Ελλήνων οδηγών, χάνονται 120.000 άνθρωποι κι άλλοι τόσοι μένουν ανάπηροι και το αυτί των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών δεν ιδρώνει καθόλου...

«Ο Έλληνας φεύγει από το σπίτι του φορτωμένος με τα προβλήματα και τη μιζέρια, τα οποία τα κουβαλάει την ώρα της οδήγησης, κοιτάζει αλλά δεν βλέπει τους κινδύνους στο δρόμο. Καπνίζει, μιλάει στο κινητό, δεν φοράει ζώνη, ούτε κράνος. Κάνει αντικανονικά προσπεράσματα, παραβιάζει τους ερυθρούς σηματοδότες, δεν φοράει ζώνες ασφαλείας, δεν σέβεται τους συνανθρώπους του οδηγούς και πεζούς. Τι καταφέρνει; Να περνάει ένα λανθασμένο πρότυπο οδηγού στο παιδί του ότι ο πετυχημένος οδηγός είναι αυτός που είναι αλαζόνας, ανόητος, ηλίθιος και που δεν σέβεται τη ζωή. Άρα, με το να μην αλλάζει το λανθασμένο πρότυπο και η νοοτροπία μας, διαιωνίζεται ο αφανισμός της νέας γενιάς, έτσι από άγνοια. Το να παραβιάζεις το κόκκινο φανάρι, ή να κάνεις αντικανονικό προσπέρασμα, συνιστά απόπειρα αυτοκτονίας, για τον εαυτό σου και απόπειρα φόνου για τους άλλους. Αυτό δεν είναι παράβαση απλά και μόνο, είναι ΈΓΚΛΗΜΑ και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ».

Ο Ιαβέρης ανέφερε τις πρακτικές που ακολούθησε η Λετονία και μέσω αυτών κατάφερε να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα στο 55%. Τι έκαναν οι Λετονοί; «Αν συλλάμβαναν κάποιον που να έχει παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη, όπως εδώ ο Κουλούρης, αφού θα έκανε κάποιες συνεδρίες με ψυχίατρο... όπου θα του πουν τα εξής: Εσύ είσαι ένας παλαβός, που προκαλείς κακό στους συνανθρώπους σου. Γίνεσαι αυτόματα αιμοδότης, αφού πήγες να χύσεις το αίμα των ανθρώπων. Γίνεσαι υποχρεωτικά δότης οργάνων, κι αυτό ως επικίνδυνος που είσαι, για εκείνους τους ανθρώπους που τα χρειάζονται για να ζήσουν. Ξέρετε τι πέτυχαν οι Λετονοί; Να μειώσουν τα τροχαία ατυχήματα στο 55%, αύξηση των αιμοδοτών και των δοτών οργάνων στο 45%. Παράλληλα μείωση των δαπανών στην υγεία. Εδώ τα ΜΜΕ τι θέμα πρόβαλλαν για την υπόθεση του Κουλούρη; Τις ζωές που απείλησε με την παραβίαση; ΟΧΙ. Πρόβαλλαν το θέμα της αντίστασης κατά της αρχής».

Κάλεσε τους γονείς να βάζουν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και ποτέ στο μπροστινό, ή ανάμεσα στις δύο θέσεις. Ποτέ τα παιδιά στην αγκαλιά πίσω ή μπροστά. Τα σώματα των ανθρώπων με την κινητική και την παθητική ενέργεια της κίνησης και το νόμο της αδράνειας, μετατρέπονται από 60 και 70 κιλά σε 3,5 τόνους και συνθλίβουν τα πάντα στο τίναγμά τους σε περίπτωση σύγκρουσης !


ΥΓ: Ήρθε λέει εδώ ο παγκοσμίου φήμης οδηγός Βέμπερ, για να κάνει κάτι δοκιμαστικά. Πέρασε από την Αττική οδό, ωραία και καλά. Έφτασε στο δρόμο της Κορίνθου...τι γίνεται εδώ, πως οδηγούν όλοι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο και πως τρέχουν;...Ο ίδιος όταν τελείωσαν οι υποχρεώσεις του ζήτησε να φύγει με ελικόπτερο ! Όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι γιατί, απάντησε: «Μα γιατί δεν είμαι ηλίθιος».