Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Φιλοξενία Ολλανδών φοιτητών στην Αλεξανδρούπολη

Δέκα άτομα από το Πανεπιστήμιο Λάιντεν εκπαιδεύονται στις κλινικές και τα εργαστήρια του Τμήματος Ιατρικής και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια του προγράμματος Twinning Project "Alexandroupolis – Leiden", το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική Δ.Π.Θ. και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής (EMSA), φιλοξενεί τις ημέρες αυτές 10 Ολλανδούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Leiden στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανταλλαγή δύο ομάδων φοιτητών από τα αντίστοιχα πανεπιστήμια για μια εβδομάδα και κύριος σκοπός του είναι η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των φοιτητών Ιατρικής διαφορετικών χωρών και η ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής αλλά και ένα διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών με αποτέλεσμα την δημιουργία δεσμών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών.

Έτσι, από τις 22 έως και τις 29 Απριλίου, 10 Ολλανδοί φοιτητές Ιατρικής φιλοξενούνται στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, εκπαιδεύτηκαν στις κλινικές και εργαστήρια του Τμήματος Ιατρικής και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, η Τοπική Επιτροπή τους προσέφερε, εκτός του εκπαιδευτικού μέρους, πλούσιο κοινωνικοπολιτισμικό πρόγραμμα με ξενάγηση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, επισκέψεις στο Δέλτα του Έβρου και συμμετοχή σε παραδοσιακά πολιτιστικά δρώμενα, προκειμένου οι Ολλανδοί φοιτητές να έλθουν σε επαφή με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τόσο της περιοχής μας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας και, βέβαια, να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Ως συνέχεια του προγράμματος, ισάριθμοι Έλληνες φοιτητές του Δ.Π.Θ. θα έχουν την ευκαιρία τον Ιούλιο να ταξιδέψουν στην πόλη Leiden της Ολλανδίας, το πανεπιστήμιο της οποίας κατέχει μία εξαιρετική διεθνής φήμη και κατατάσσεται στα πρώτα 70 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως!

Η HelMSIC θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Ορθοπαιδική Κλινική Δ.Π.Θ. και προσωπικά, τον Καθηγητή κ. Διονύσιο-Αλέξανδρο Βερέττα, καθώς και τους υπόλοιπους Καθηγητές, οι οποίοι συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του προγράμματος και των προσπαθειών για προαγωγή της διεθνούς αλληλοκατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών Ιατρικής και όλων των επαγγελματιών υγείας ανά τον κόσμο.