Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πρόεδρος του …παρακράτους ο Αχμέτ Χατζηοσμάν!

Ομόφωνα ανέλαβε την προεδρεία της Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας

Και ο Τσετίν Μάντατζη Α΄αντιπρόεδρος αλλά και ο Καδή Ισμέτ Β΄αντιπρόεδρος

Δεν υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Ξάνθης που σήκωσαν μπαϊράκι;

                                         ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Δια ανατάσεως των χειρών και σε πλήρη ομοφωνία από τα στελέχη της άτυπης αυτοαποκαλούμενης ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στο εντευκτήριο της «τουρκικής νεολαίας» την Παρασκευή το βράδυ, με την παρουσία πρώην και νυν βουλευτών της μειονότητας, δημάρχων εν ενεργεία και περιφερειακών συμβούλων, μειονοτικών συμβούλων σε δήμους, αλλά και με τη συμμετοχή των δύο ψευτομουφτήδων Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ. Καθήκοντα ανέλαβαν και ο έτερος βουλευτής Τσετίν Μάντατζη ως Α’ αντιπρόεδρος, αλλά και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ ως Β’ αντιπρόεδρος.

Υποτίθεται, βέβαια, ότι υπήρχε καλό κλίμα σε μια κατάσταση που είχε δρομολογηθεί από καιρό, αλλά τα παρασκήνιο ήταν έντονο, καθώς και τα μαχαιρώματα που υπήρξαν από πρώην συνεργάτες και φίλους. Αλλά όταν το προξενείο επιβάλλει και απαιτεί όλοι σιωπούν δημόσια.

Μια σκληρή ανακοίνωση, που απομυθοποιεί πλήρως τον ρόλο και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα εκλογικά δρώμενα, εξέδωσε και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών της Κωνσταντινούπολης» Φερούχ Οσκάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, «οι εκλογές ήταν καθοδηγούμενες, υπήρξαν φοβερές πιέσεις προς άλλους υποψηφίους να παραιτηθούν και με αντιδημοκρατικό τρόπο και ωμή παρέμβαση του Τούρκου προξένου αλλοιώθηκε η βούληση των ψηφοφόρων που οδηγήθηκαν με αυτόν τον τρόπο στην ομόφωνη στήριξη και επιλογή ως νέου προέδρου, του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν». Για πρώτη φορά ένας άνθρωπος του προξενείου που πρόσφατα καρατομήθηκε από την ηγεσία της Ένωσης Δυτικοθρακιωτών της Κωνσταντινούπολης, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να αποκτήσει καλές σχέσεις με τους ομογενείς χριστιανούς, καρατομείται από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για τη συμβουλευτική επιτροπή και πριμοδοτείται με όλες τις δυνάμεις ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήπιων τόνων όπως ισχυρίζεται ότι είναι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, για να αναλάβει την ηγεσία μιας άτυπης ομάδας που είναι ότι πιο σκληροπυρηνικό υπάρχει στην περιοχή της Θράκης. Με ανακοινώσεις και δράσεις που πολλές φορές καταφέρονται εναντίον της ελληνικής πολιτείας και δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα που χτίστηκε στην περιοχή μας με προσπάθειες χρόνων.

Και άντε να δεχθούμε ότι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν παίζει το τελευταίο του προεκλογικό παιχνίδι και κάνει συμφωνίες στο σκοτάδι. Να δεχθούμε, επίσης, ότι ο πρόξενος θέλει πάντοτε να υπάρχει στην ηγεσία αυτής της καθοδηγούμενης επιτροπής, Έλληνας βουλευτής, ώστε να νομιμοποιείται με αυτό τον τρόπο η ανθελληνική δράση τους. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, η κυβέρνηση, αλλά και οι συντοπίτες μας υπουργοί, άραγε το αποδέχονται αυτό;

Τα αναφέρουμε βέβαια όλα αυτά γιατί πριν από δύο χρόνια, όταν μπήκε από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ το δίλημμα στον έτερο μουσουλμάνο βουλευτή Ξάνθης και πρώην πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Τσετίν Μάντατζη να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ή την άτυπη συμβουλευτική επιτροπή, ο Τσετίν Μάντατζη παραιτήθηκε την άλλη ημέρα.

Και όταν το μπαλάκι για την ανάληψη της ηγεσίας πετάχτηκε στον Αχμέτ Χατζηοσμάν, δικαιολογήθηκε ότι δεν μπορεί να αναλάβει λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και προτίμησε και αυτός να τα έχει καλά με τον κομματικό του χώρο και όχι με τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας και το προξενείο.

Τώρα τι άλλαξε και διακαώς επιθυμούσε την προεδρεία;

Μήπως είδε ότι η επανεκλογή του Τσετίν Μάντατζη είναι πλέον πολύ δύσκολη, αλλά και ότι η δική του επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές από σίγουρη – έγινε όνειρο θερινής νυκτός;

Αιτία φυσικά τα νέα στελέχη που προετοιμάζονται και ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι παλιοί πολιτικοί να πληρώνουν τη διγλωσσία που τους διακρίνει στα ζητήματα της μειονότητας;

Tα ερωτηματικά, βέβαια, που θέτουν νηφάλιες φωνές από τη μειονότητα είναι πολλά και μάλλον θα μένουν αναπάντητα. Γιατί ο Αχμέτ Χατζηοσμάν διαχωρίζει πλέον τη θέση του από την πορεία του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αξιοποιήσει πολιτικά την προεδρεία του στη …συμβουλευτική επιτροπή.
Πως υπέκυψε τελικά σε πιέσεις και εκβιασμούς του προξενείου, ανοίγοντας μέτωπο με τον Φερούχ Οσκάν, που δεν τον άφησαν να βάλει υποψηφιότητα, επικαλούμενοι την Τουρκική υπηκοότητα του;

Γιατί καρατόμησε και τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ με τη βοήθεια του προξενείου, ενώ ο Μετέ ήθελε να συνεχίσει τη θητεία του στη συμβουλευτική επιτροπή;

Μήπως, τελικά, το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει και ο Γιώργος Παπανδρέου συναινεί στην επιλογή του βουλευτή στην προεδρεία της συμβουλευτικής επιτροπής, όπως ισχυρίζεται ο Φερούχ Οσκάν;
Ήδη ο νέος πρόεδρος, όπως πληροφορούμαστε, περιχαρής ετοιμάζει και την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη και τις συναντήσεις που θα έχει τις 5 ώρες παραμονής του, με την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή θα αναβαθμίσει τον πολιτικό του ρόλο στην μειονότητα.
 
 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/