Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τα… περίεργα και «διαφορετικά» κόμματα των εκλογών

Μια εβδομάδα πριν το στήσιμο της κάλπης, μάθετε όσα δεν ξέρετε για τους άγνωστους "μικρούς" που διεκδικούν την ψήφο μας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Μόλις μια εβδομάδα έμεινε για την διεξαγωγή των κρίσιμων εκλογών της 6ης Μαΐου. Αν και δημοσκοπικά τουλάχιστον οι περισσότεροι ψηφοφόροι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αφήσει την τελική επιλογή τους κυριολεκτικά για την ημέρα της κάλπης αναζητώντας ένα κόμμα «μικρό» και… διαφορετικό.

Έτσι, οι φετινές εκλογές έχουν για τους αναποφάσιστους από όλα, κόμματα με τα «παράξενά» τους, σχηματισμούς εκφραστές μιας διαφορετικής «φωνής» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι πολλά υποσχόμενοι

Με «αέρα» ανερχόμενου κόμματος με πολλούς μάλιστα υποψηφίους και πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες κατεβαίνει στις εκλογές η «Δημιουργία Ξανά». Τα στελέχη του κόμματος, επικεφαλής ο Θάνος Τζήμερος, προέρχονται από την παραγωγική οικονομία, ανάμεσά τους επιχειρηματίες, μεγαλοστελέχη εταιριών και εν γένει άνθρωποι της αγοράς που έχουν εργαστεί για πολλά χρόνια στη ζωή τους, οι υποψήφιοι τάσσονται κατά του διεφθαρμένου συνδικαλισμού, της αναξιοκρατίας δίνουν έμφαση στην Άμυνα, την Ναυτιλία, την Παιδεία και το Συνταξιοδοτικό. Είναι ίσως το μοναδικό «μικρό κόμμα» των εκλογών που φαίνεται να έχει έντονο «ρεύμα», εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο και υποστηρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Με σύνθημα «Στηρίζω το κίνημα Δεν Πληρώνω, ενδυναμώνω το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής», οι γνωστοί σε όλους μας από τις κινητοποιήσεις τους κατά των διοδίων «Δεν Πληρώνω» αποφάσισαν να συμμετάσχουν με πλήρη ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές. Το κίνημα Δεν Πληρώνω, με την δυναμική του παρουσία στον αγώνα ενάντια στα «παράνομα» διόδια ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων στην Ισπανία και στη Σουηδία και ζητά την ψήφο των πολιτών στις 6 Μαΐου με σαφείς προγραμματικές θέσεις ενάντια του Μνημονίου, υπέρ της κατάργησης των διοδίων και προτείνοντας μέτρα πρόνοιας για τους «αδύναμους».

Οι... εναλλακτικοί

Ο συνδυασμός «Αξιοπρέπεια» με τον επικεφαλής Παν. Θεοδωρόπουλο είναι ένα κόμμα που κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές με ψηφοδέλτιο μόνον στη Β΄ Αθηνών. Τάσσεται κατά του μνημονίου, κατά της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, μήνυμα του είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των πολιτών, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση μήνυσης υποψηφίου του σχηματισμού κατά της πολιτικής ηγεσίας για το «παράνομο χρέος» της Ελλάδας.

Στις επερχόμενες εκλογές θα συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, κομματικός σχηματισμός με πολλούς υποψήφιους σε όλη τη χώρα αποτελούμενος κυρίως από απόστρατους και καθηγητές πανεπιστημίων με κύριο σύνθημα τη στήριξη της Άμυνας και θέσεις «πατριωτικές», όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Οι… παράξενοι

Από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για την «ιδιαιτερότητά» του ξεχωρίζει ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική ΝΔ, Χαρίζω Χρέη», με έμβλημα το αστέρι της Βεργίνας και υπόσχεται «όχι στον πόλεμο, επιχείρηση: χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, σώζω ζωές». Επικεφαλής του ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης , 83 (!) ετών, αγρότης. Ο 83χρονος διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών και στις προηγούμενες εκλογές, όπου πήρε 1.376 ηρωικές ψήφους.

Ο κ. Τζαλαζίδης διαθέτει μια έκταση 30.000 στρεμμάτων στα Γρεβενά, στη θέση «Μουσταφά», η οποία είναι ιδιοκτησία του κόμματος και υπόσχεται ότι θα την μοιράσει στο λαό. Υπήρξε, σύμφωνα με taxalia.blogspot, υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΑΝΑ του κ. Στεφανόπουλου, στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και το 2004 συνέπραξε με το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα. Στη συνέχεια κατέβηκε στις εκλογές του 2009 με το δικό του συνδυασμό « χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος» και φέτος κατεβαίνει για 9η φορά.

Αίτηση για συμμετοχή στις εκλογές έκαναν και οι… συνεχιστές του Καποδίστρια. Το κόμμα «Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια» του καθηγητή Μαθηματικών, Μιχάλη Ηλιάδη, χαίρει μεγάλης υποστήριξης από την Εκκλησία και όπως διαμηνύουν οι υποψήφιοι «πόθος και σκοπός μας είναι η επιστροφή της πολιτικής στην τροχιά της Ρωμιοσύνης, στην πορεία που ακολουθήθηκε από συστάσεως της Βασιλεύουσας των Πόλεων μέχρι και τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια». Τα σχόλια περιττά…

Με ψηφοδέλτια θα κατέβουν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού στις φετινές εκλογές. Αν και παραμένει άγνωστο αν μοναδικό τους ζητούμενο είναι η διάσωση της ομάδας, ωστόσο το «Παναθηναϊκό Κίνημα», είναι κόμμα το οποίο θα κατέβει στις εκλογές! Πρόεδρος ο Γιώργος Μπέτσικας, γνωστός της Θύρας 13 κατεβαίνει με ψηφοδέλτια στην Α’ και Β’ Περιφέρεια Αθηνών, με έμβλημα το… τριφύλλι!

Με έναν υποψήφιο θα συμμετέχει στις εκλογές και ο σχηματισμός «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη», τον ιδρυτή της, Νίκο Κολίτση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κολίτσης, στις προηγούμενες εκλογές πήρε 8 ψήφους. Ο ίδιος δήλωσε φέρεται να δήλωσε ότι ήταν στο χωριό του στην Ηλεία και αγωνιζόταν να σώσει από τις φλόγες το σπίτι του, γι' αυτό δεν μπόρεσε να οργανώσει τον προεκλογικό αγώνα του. Φέτος, κατεβαίνει στην Β' Αθηνών, χωρίς προγραμματικές θέσεις!

Τέλος, τις εντυπώσεις έχουν κλέψει οι… Τυραννοκτόνοι που αν και εμφανίζονται με πληθυντικό αριθμό θα κατέβουν με… μοναδικό υποψήφιο τον Αθ. Δασκαλόπουλου. Αν και το όνομα του συνδυασμού υποδηλώνει τις θέσεις του υποψηφίου κατά της «σημερινής τυραννίας», ο Άρειος Πάγος του απαγόρεψε να χρησιμοποιήσει αυτήν την ονομασία στις εκλογές με αποτέλεσμα να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, πέρυσι ο σχηματισμός του ιδίου υποψηφίου «Παλαιά Δημοκρατία» έλαβε τον… απίθανο αριθμό των τριών ψήφων στις εκλογές του 2009.


Πηγή:  http://newpost.gr/