Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ώρα τελικού και στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασπίδα Ξάνθης εναντίον Αγίας Βαρβάρας

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Φίλιππος Αμοιρίδης της Ξάνθης και αναμένεται αρκετός κόσμος από όλη την ΑΜ-Θ


    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ



Σε μία αναμέτρηση που θυμίζει πολύ την μάχη ¨Δαβίδ εναντίον Γολιάθ¨ η Ασπίδα Ξάνθης θα αντιμετωπίσει την Αγία Βαρβάρα στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Σίγουρα μεγάλο φαβορί είναι οι Καβαλιώτες, ωστόσο η ομάδα της Ξάνθης θα προσπαθήσει να χαρεί την αναμέτρηση και να πάρει ότι μπορεί από αυτήν την αναμέτρηση.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο ¨Φίλιππος Αμοιρίδης¨ στην Ξάνθη και το τζάμπολ θα γίνει στις 17:00. Ευχή όλων είναι να μαζευτεί πολύς κόσμος στο κλειστό, να στηρίξει τις προσπάθειες των δύο ομάδων και να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον του Θρακιώτικου μπάσκετ. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι κύριοι Σαλικίδης- Ντούρας.

Το κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ, δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, καθώς οι περισσότερες ομάδες το βλέπουν σαν περιττά έξοδα και είτε δηλώνουν παραίτηση, είτε συμμετέχουν απλά για την εμπειρία. Δυο ομάδες από διαφορετικές κατηγορίες βρέθηκαν στον τελικό του θεσμού, με κοινό στοιχείο τον τίτλο τον οποίο κατέκτησαν στην κατηγορία τους. Η Αγία Βαρβάρα εξασφάλισε το εισιτήριο για την Γ Εθνική ενώ η Ασπίδα Ξάνθης εξασφάλισε το εισιτήριο για την Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που στον τελικό συναντιούνται ομάδες από διαφορετική κατηγορία.



Τα αποτελέσματα των τελικών του Κυπέλλου:
2005: Αρίων Ξάνθης- ΑΕ Κομοτηνής 78-50
2006: Ορφέας Νέου Σκοπού- Αγία Βαρβάρα 74-67
2007: Αγία Βαρβάρα- ΑΕ Κομοτηνής 75-64
2008: Θύελλα Φερών- Ορφέας Νέου Σκοπού 64-60
2009: Ορφέας Νέου Σκοπού- Θύελλα Φερών 48-47
2010: Τιτάνες Δράμας - Ηράκλεια Σερρών 75-68
2011: Ορφέας Νέου Σκοπού- Χρυσούπολη 64-75