Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καθαρίζεται σήμερα το άλσος της Νυμφαίας στην Κομοτηνή


Οι Komotinistas καλούν  
τον κόσμο σε συμμετοχή 
στη διεθνή εθελοντική 
καμπάνια «Let's Do It» 
που θα πραγματοποιηθεί 
σήμερα Κυριακή

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Οι Komotinistas καλούν όλο τον κόσμο σε συμμετοχή στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let's Do It» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.


Το «Let's Do It» είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Από τότε το «Let's Do It» έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί.

Το εθελοντικό κίνημα «Komotinistas» έχει αναλάβει το συντονισμό της καμπάνιας στην Κομοτηνή. Μετά την αξιολόγηση των προβληματικών σημείων επιλέχθηκε ως σημείο επέμβασης το Άλσος Νυμφαίας, το οποίο παρόλο που καθαρίζεται κάθε χρόνο από εθελοντές και συλλόγους, δυστυχώς πάντα ξαναγυρίζει στην ίδια κατάσταση και πάντα χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Ο Δήμος Κομοτηνής και η Διεύθυνση Δασών Ν. Ροδόπης προσφέρουν την υλικοτεχνική υποστήριξη τους και πολλοί σύλλογοι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήσει σε όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει, μεμονωμένα, με οικογένεια, ή με παρέα φίλων.

Το σημείο συνάντησης ορίζεται το 1ο πάρκινγκ του άλσους, όπου θα σας περιμένουμε από τις 10:00 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, για διαμοιρασμό του απαραίτητου εξοπλισμού (γάντια, σακούλες κλπ) και των σημείων δράσης. Σας περιμένουμε όλους, γιατί το Άλσος Νυμφαίας είναι υπόθεση όλων μας.

Επίσης στις 10:00 από το Δημαρχείο αναχωρεί λεωφορείο του Δήμου, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όσοι δεν έχετε δικό σας μέσο. Το λεωφορείο θα σας πάει στην Νυμφαία και μετά τον καθαρισμό θα σας επιστρέψει πίσω στην πόλη.

Τηλέφωνο για επικοινωνία και συντονισμό: 6945 707957 begin_of_the_skype_highlighting 6945 707957 end_of_the_skype_highlighting (Γρηγόρης Σεμπελίδης)