Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κλέφτες άφησαν χωρίς νερό ένα ολόκληρο χωριό στην Ροδόπη

Αφαίρεσαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ από δύο αντλιοστάσια πόσιμου νερού, προκάλεσαν ζημιά 10.000 ευρώ στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αλλά κινητοποίησαν και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής όταν διακόπηκε η υδροδότηση


                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Δεν προκάλεσαν μόνο ζημιά 10.000 ευρώ στη ΔΕΗ, αλλά έγιναν η αιτία για να μείνει τουλάχιστον ένα ολόκληρο χωριό χωρίς πόσιμο νερό για αρκετές ώρες. Ο λόγος για τους δράστες της κλοπής δύο μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη σε δύο αντλιοστάσια πόσιμου νερού στο νομό Ροδόπης. Η κλοπή έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης όταν κάτοικοι διαπίστωσαν ξυπνώντας ότι δεν έχουν νερό. Αυτοί ήταν που τηλεφώνησαν στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής για να μάθουν τι συμβαίνει και πότε θα επιστρέψει το νερό στις βρύσες των σπιτιών τους. Τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης κινητοποιήθηκαν και όταν κατάλαβαν ότι η διακοπή οφείλεται στην κλοπή μετασχηματιστών αμέσως ενημέρωσαν τον διευθυντή της ΔΕΗ.


ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΖΗΜΙΑ 5.000 ΕΥΡΩ

Σοβαρές ζημιές στους μετασχηματιστές δύο αντλιοστασίων πόσιμου νερού σε αγροτικές περιοχές του πρώην Δήμου Σώστη, διαπίστωσε σε επιτόπια επίσκεψη ο διευθυντής της ΔΕΗ Κομοτηνής Γιάννης Γεωργαντάς, ο οποίος είπε με απογοήτευση στο «Χ», «δυστυχώς το φαινόμενο συνεχίζει παρά τις προσπάθειες που κάνουμε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής. Δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ακόμη. Η ζημιά είναι της τάξη των 5.000 ευρώ για κάθε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, ενώ αυτοί που τους κλέβουν για πουλήσουν το χαλκό κερδίζουν μόλις το 1/10, γύρω στα 500 ευρώ». Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα έχουν κλαπεί στο νομό μας περίπου 110 μετασχηματιστές με κόστος ο καθένας από 5.000 έως 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η ζημιά συνολικά για την επιχείρηση να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΜΕΣΟΥΝΗ

Οι κλέφτες και σε αυτό το πρόσφατα περιστατικό έδρασαν νυχτερινές ώρες και ανενόχλητοι, αφού τα δύο αντλιοστάσια βρίσκονται σε απομακρυσμένες από οικισμούς αγροτικές περιοχές. Για να αφαιρέσουν τους μετασχηματιστές, σκαρφάλωσαν στον ξύλινο πυλώνα της ΔΕΗ, τους έδεσαν και στη συνέχεια τους τράβηξαν για να τους ρίξουν στο έδαφος. Ο μετασχηματιστής καταστρέφεται, αφού οι δράστες τον μετατρέπουν σε κομμάτια για να αφαιρέσουν τον χαλκό που περιέχει. Το αποτέλεσμα αυτής της παράνομης δράσης ήταν χθες ο οικισμός της Μεσούνης να μείνει από νερό, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Χ» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου, «γιατί έκλεψαν για δεύτερη φορά τον μετασχηματιστή που είναι πάω από την γεώτρηση που στέλνει νερό στην δεξαμενή». Και ο διευθυντής της ΔΕΗ επιβεβαίωσε ότι επηρεάζεται η υδροδότηση των οικισμών από την κλοπή των μετασχηματιστών. Με την ευκαιρία ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε στους πολίτες τα εξής, «αυτές οι δουλειές γίνονται συνήθως νύχτα, αν εντοπίζουν κάτι ύποπτο ας μας ενημερώνουν στο γραφείο των βλαβών, είτε εμάς είτε την αστυνομία».

Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάστηκαν όλη μέρα χθες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ υπ’ ατμόν βρίσκονταν και συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα με την υδροδότηση των οικισμών.