Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο Γ. Πετράκης εξηγεί γιατί προχώρησε από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ο ξανθιώτης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποκάλυψε ότι είχε πρόταση και από άλλο κόμμα
                   ΑΠΟ ΠΟΙΟ;




Αισθηση προκάλεσε πριν από λίγες μέρες η ανακοίνωση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο συμμετέχει ο συνδικαλιστής από την Ξάνθη, Γιώργος Πετράκης.


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέρει ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον ίδιο, μετά από 23 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ να βρεθεί σε μια θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. "Την πρώτη μέρα υπήρξαν αντιδράσεις και κάποιοι πρώην σύντροφοί μου από τον ΠΑΣΟΚ (Είχε ήδη παραιτηθεί από το Φθνινόπωρο) τον επέπληξαν, τη δεύτερη μέρα οι αντιδράσεις μετριάστηκαν και από την τρίτη μέρα, η κατάσταση ειναι ενθαρρυντική" ανέφερε μιλώντας στο XanthiPress.gr


Πως έγινε η επαφή και η συμφωνία με τη ΝΔ
Προσεγγίστηκε για πρώτη φορά πριν από 1,5 μήνα στο πλαίσιο των επαφών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον Πρέοδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (αντίστοιχη πρόταση υπήρξε και από τη ΔΗΜΑΡ) και την αρχική έκπληξη διαδέχτηκε η συζήτηση στο πλαίσιο του Δ.Σ., καθώς θεώρησε ότι έπρεπε να αποφασίσει συλλογικά μαζί με τους συνεργάτες που τον ανέδειξαν στην Προεδρεία. Το δίλημμα απασχόλησε δύο συναντήσεις που έγιναν με άκρα μυστικότητα ενώ στη δεύτερη αποφασίστηκε να συμμετάσχει αλλά να τεθούν όροι για δεσμεύσεις της ΝΔ σε ότι αφορά στις απολύσεις, την εφεδρεία, το χαράτσι, τη συνυπηρέτηση Δημοσίων Υπαλλήλων, που είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την Ομοπονδία.


Οι δεσμεύσεις της ΝΔ για τους Δημοσίους
Η ΝΔ συμφώνησε και στο πρόγραμμά της να είναι αντίθετη στις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων, να δεσμευτεί ότι θα λύσει το πρόβλημα της συνυπηρέτησης και ότι το μέτρο της εφεδρείας αν εφαρμοστεί να αφορά μόνο υπαλλήλους κοντά στο όριο συνταξιοδότησης. Άλλωσε, σημειώνει, "με τα στοιχεία που υπάρχουν τα επόμενα 2,5 χρόνια στην Ελλάδα θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, καλύπτοντας τους σχετικούς στόχους". Ο Γιώργος Πετράκης αναφέρει ότι στη Ν.Δ. συνάντησε ιδιαίτερα θετική αντιμετώπιση ενώ σύγκρινε την τελευταία διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν κατάφερε ποτέ να δεί όχι μόνο τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αλλά ούτε τη Γραμματέα του.


Ξεκίνησε περιοδείες
Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ ξεκίνησε ήδη περιοδείες σε διάφορες περιοχές προκειμένου να συναντήσει συναδέλφους του, συνδικαλιστές και απλούς πολίτες, προκειμένου να προωθήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σε Έβρο-Δράμα-Ροδόπη-Καβάλα και Θεσσαλονίκη πρόκει να πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες ομιλίες και συγκεντρώσεις.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/