Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Γιορτή παιδικού βιβλίου σήμερα στις Φέρες

Την 3η Ανοιξιάτικη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου διοργανώνει και φέτος ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου με οκτώ μεγάλους εκδοτικούς οίκους και πάνω από 500 τίτλους βιβλίων, ζωγραφική, κατασκευές και χειροτεχνίες
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Την 3η Ανοιξιάτικη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου διοργανώνει και φέτος ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Φερών. 8 μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, πάνω από 500 τίτλοι βιβλίων, ζωγραφική, κατασκευές και χειροτεχνίες συνθέτουν μια πραγματικά… «Βιβλική» γιορτή!!!

Η Έκθεση υποδέχεται τους επισκέπτες της στην Άνω πλατεία Φερών, στο προαύλιο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, το Σάββατο 26 Μαΐου από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. και την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις... 10 το βράδυ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης, η οποία αναδημιουργήθηκε εξολοκλήρου από τα έσοδα των δύο προηγούμενων διοργανώσεων και εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη τον Απρίλιο.

Φέτος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρωτοτύπησε για άλλη μια φορά. Διοργάνωσε την Έκθεση δύο ημέρες νωρίτερα και στο εσωτερικό του σχολείου παράλληλα με ένα «Διήμερο Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου» για τους μαθητές όλων των Δημοτικών. Όπως τόνισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στόχος τους ήταν η επαφή όλων των παιδιών με το βιβλίο, αφού, όπως διαπιστώθηκε από τις προηγούμενες χρονιές, αρκετοί ήταν οι μαθητές που δεν επισκέπτονταν την Έκθεση.

Τα παιδιά διάβασαν αγαπημένα παραμύθια και με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα είδαν να προβάλλονται στην οθόνη. Ταυτόχρονα περιηγήθηκαν στο χώρο της Έκθεσης, ξεφύλλισαν τα βιβλία, ζωγράφισαν τους ήρωες τους και αποχώρησαν ενθουσιασμένα, πράγμα φυσικά που δικαίωσε την προσπάθεια του Συλλόγου! Πολύτιμη η συμβολή της Διευθύντριας του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αντωνίας Τερζή, του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά και της Τοπικής Ενότητας Φερών.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους γονείς, που αφιερώνουν τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους σε τόσο αξιόλογες δράσεις! Μακάρι τέτοιες προσπάθειες να τυγχάνουν θερμής υποδοχής από το κοινό και να γίνονται αφετηρία ενεργοποίησης και για τους υπόλοιπους…


Πηγή:   http://www.sferikos.gr/