Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Στην εισαγγελία δημοτικοί σύμβουλοι της Ξάνθης για... ηχορύπανση

Την ίδια ώρα, δημοτικοί υπάλληλοι ενδεχομένως να καθίσουν στο σκαμνί επειδή ένας σκύλος δάγκωσε δημότισσα


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Η υπόθεση με τη γνωστή περίπτωση ηχορύπανσης και εκβιασμού που εκτυλίχθηκε πριν από λίγο καιρό στα δικαστήρια με κατηγορούμενο έναν συνταξιούχο τραπεζικό, εμπλέκει, εξ αντανακλάσεως το Δήμο Ξάνθης.


Η υπόθεση με τις καφετέριες του Cosmos Center και το Bar Αδιέξοδο, που προκάλεσε την καταδίκη του συνταξιούχου τραπεζικού που διαμένει στο Εμπορικό και κατηγορήθηκε για εκβιασμό, έχει περάσει. Όμως τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης κατά την προηγούμενη Δημαρχιακή θητεία 2006-2010 θα περάσουν σύντομα από την Εισαγγελία.

Και αυτό γιατί ο συνταξιούχος τραπεζικός με αναφορά του στην Εισαγγελία εγκαλεί τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής για το γεγονός ότι δεν έλεγξαν επαρκώς τη λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων, όταν αυτά απασχόλησαν την τότε Δημαρχιακή Επιτροπή – νυν Ποιότητας Ζωής πρακτικά- συνεχίζοντας ουσιαστικά την πολύκροτη υπόθεση.

Ήδη οι πρώτες κλήσεις για καταθέσεις έχουν επιδοθεί στα μέλη της Επιτροπής, όπως έγινε γνωστό από το Χρήστο Πούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, όπου ζήτησε τη συνδρομή της Νομικής Συμβούλου του Δήμου για την παρουσία όλων των συμβούλων.




Υπάλληλοι του Δήμου κατηγορούνται για το δάγκωμα σκύλου !

Οι δικαστικές περιπέτειες πάντως συνεχίζονται. Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η παράσταση των δικηγόρων του Δήμου σε διάφορες υποθέσεις. Μία από αυτές αφορά στη διαδικασία καθορισμού των μισθωμάτων της δημοτικής αγοράς και η άλλη, ακόμη πιο ασυνήθιστη, αφορά στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Δύο υπάλληλοι της Υπηρεσίας, αρμόδιοι για τα αδέσποτα, κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους από δημότισσα, που έπεσε θύμα δαγκώματος από αδέσποτο στο Κολυμβητήριο. Η ενάγουσα κατηγορεί του υπαλλήλους ότι έπρεπε να έχουν περισυλλέξει τα σκυλιά της συγκεκριμένης περιοχής, το χρόνο που έλαβε χώρα το περιστατικό !


Πηγή: http://www.xanthipress.gr/