Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σε ρεκόρ ιστορικό η ανεργία στον Νόμο Ξάνθης

Σύμφωνα με 
τα ανεπίσημα 
στοιχεία, αγγίζει 
αυτήν την περίοδο
το υψηλότατο 35%


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ρεκόρ καταγράφει, συμφώνα τόσο με τα επίσημα όσο και με τα ανεπίσημα στοιχεία , η ανεργία στο Νομό Ξάνθης η οποία αγγίξει το 35 %. «Όλα τα εργατικά κέντρα προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσων έχουν απομείνει, ωστόσο η κατάσταση είναι τραγική. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν σε πολλές των περιπτώσεων να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας, δεν περιμέναμε βέβαια από τους εργοδότες να κάνουν κάτι διαφορετικό» ανέφερε ο κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM 100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.


Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. φιγουράρει τους τελευταίους μήνες στην πρώτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδος στα ποσοστά ανεργίας. Δεν είναι λίγες βεβαία οι περιπτώσεις ανέργων οι οποίοι δεν καταφεύγουν στα κατά τόπους γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. για να γραφτούν στα μητρώα τους γεγονός που έχει εκτινάξει τον αριθμό των ανέργων σε ακόμα υψηλοτέρα ποσοστά, ανεπισήμως να δηλώνετε από ειδικούς στον χώρο και πάνω από το 50%.

Στηλιτεύοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας και ειδικότερα μετά τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ανέφερε «Με το μπάχαλο που επικρατεί στον χώρο της υγείας οι εργαζόμενοι, όσοι έχουν απομείνει, καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και τις ιατρικές επισκέψεις χωρίς ωστόσο να έχουν αυτή την δυνατότητα» επισημάνσεις του κ. Μπεμπεκίδη που προστίθενται σ’ αυτές του φαρμακευτικού συλλόγου, και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, για να συμπληρώσει πως το Εργατικό κέντρο προτίθεται να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του Πρόεδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ νομού Ξάνθης κ. Χαράλαμπου. Ευτρατίου για συστράτευση όλων των διοικητικών συμβουλίων των συλλογικών φορέων του νομού, την μαζική κινητοποίηση τους και την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος ως μορφή διαμαρτυρίας και για τα δεκάδες προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται στον χώρο της υγείας στην Π.Ε. Ξάνθης.