Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση για τους βοσκοτόπους του Δήμου Κομοτηνής

Με την 132/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, έγινε ο καθορισμός, η διάθεση και η χρήση των βοσκοτόπων του Δήμου μας, ενώ ορίστηκε και η επιτροπή ελέγχου του κανονισμού
              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Με την 132/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, έγινε ο καθορισμός, η διάθεση και η χρήση των βοσκοτόπων του Δήμου μας, ενώ ορίστηκε και η επιτροπή ελέγχου του κανονισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση:

-Καθορίζεται το καταβλητέο δικαίωμα βοσκής, σε όλες τις Ενότητες του Δήμου Κομοτηνής, ως εξής:

-Για τη μικρή κτηνοτροφία (150 μικρά και 15 μεγάλα) το ποσό των 0,35 € για κάθε μικρό ζώο πέραν των δέκα και για κάθε μεγάλο, πέραν των τεσσάρων.

- Για τη μεγάλη κτηνοτροφία 0,50 € για κάθε μικρό ζώο πέραν των δέκα και για κάθε μεγάλο πέραν των τεσσάρων.

- Καθορίζεται το καταβλητέο δικαίωμα αυθαίρετης βοσκής, στο διπλάσιο του καθορισθέντος για τα κανονικά βόσκοντα ζώα των κτηνοτρόφων δημοτών μας.

-Διαπιστώνεται ότι περίσσευμα δημοτικών βοσκότοπων για εκμίσθωση με πλειοδοτική δημοπρασία δεν υπάρχει.

- Ορίζεται το καταβλητέο δικαίωμα των ετεροδημοτών κτηνοτρόφων στο διπλάσιο αυτού των δημοτών.

- Ορίζεται η Επιτροπή Ελέγχου των δηλώσεων, που θα υποβληθούν και των καταστάσεων, των εισαχθέντων και εισαχθησομένων μικρών και μεγάλων ζώων στις βοσκές του Δήμου, η οποία θα αποτελείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους:
α) Μεχμέτ Δεβετζήογλου και β) Ιωάννη Μουρτίδη και από την υπάλληλο του Δήμου Μόρφω Τσαρτσάλη.

– Ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση ποιμνίων σε άλλους βοσκοτόπους πέραν των διοικητικών ορίων των οικισμών στους οποίους βρίσκονται οι εγκαταστάσεις κάθε κτηνοτρόφου, εκτός αν υφίσταται σύμφωνη γνώμη προς τούτο του Συμβουλίου της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κατά περίπτωση και σχετική άδεια του Δημάρχου.

.