Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σήμερα η ομιλία τουρκάλας καθηγήτριας στην Κομοτηνή σε... άπταιστα ελληνικά

Η ομιλία της Özlem Kumrular του Πανεπιστημίου Bahçeşehir έχει ως θέμα τους "Μουσουλμάνους πειρατές της Μεσογείου" και θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Σε άπταιστα ελληνικά θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της Τουρκάλας καθηγήτριας Özlem Kumrular του Πανεπιστημίου Bahçeşehir στην Κομοτηνή, το Σάββατο 26 Μαΐου. Η ομιλία έχει ως θέμα τους "Μουσουλμάνους πειρατές της Μεσογείου" και θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (απέναντι από το ξενοδοχείο Ανατόλια).


Η Özlem Kumrular μιλά ελληνικά και η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα...

Την εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Πολιτισμολόγων Ελλάδας "Εκαταίος".

Παράλληλα, στην είσοδο της αίθουσας θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής του Κομοτηναίου καλλιτέχνη Σεμήχ Ισμαήλ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


Η Οζλέμ Κουμρουλάρ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το έτος 1974. Τις προ-πτυχιακές σπουδές της έκανε στο Τμήμα Δυτικών Γλωσσών και Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Boğaziçi, και τις μεταπτυχιακές σπουδές της ολοκλήρωσε στο Τμήμα Ιστορίας του ίδιου πανεπιστημίου. Τις διδακτορικές σπουδές της ολοκλήρωσε στο Salamanca University της Ισπανίας.

Έχει εκδώσει διάφορα βιβλία, όπως «Η Ιστορία της Ευρώπης και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Μεσογείου», και έχει συμμετάσχει ως διαμορφώτρια σε διάφορα έργα όπως «Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» κλπ. Στο σύνολο έχει εκδώσει 16 βιβλία με θέματα Ιστορίας, Χιούμορ και Μουσικής, και έχει μεταφράσει 12 βιβλία από διάφορες γλώσσες σε Τουρκική γλώσσα. Από το 2003 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Bahçeşehir (Μπαχτσέσεχιρ) στο Τμήμα Επιστήμης Τεχνών.