Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Μόνο η Αριστερά παρούσα στην Πρωτομαγιά της Ξάνθης

Μειωμένη οι προσέλευση και σχεδόν αποκλειστική συμμετοχή από στελέχη των κομμάτων της Αριστεράς για τον εορτασμό
              ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Με μειωμένη προσέλευση και με, σχεδόν, αποκλειστική συμμετοχή από τα κόμματα της Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ξάνθη.



Τρία ήταν τα επίκεντρα του εορτασμού. Στο Εργατικό Κέντρο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοίησαν συγκέντρωση, ομιλίες και κατέληξαν σε ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης με τη συμμετοχή εκπαιδευιτκών και εργαζομένων κυρίως από τη ΣΕΚΑΠ και το ΙΓΜΕ, περίπου 30, καθώς και στελεχών της ΔΗΜΑΡ. Στον επίσημο εορτασμός δεν υπήρξε πορεία.Oι συνδικαλιστές και οι συμμετέχοντες, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, επεσήμαναν την κρισιμότητα ης εκλογικής μάχης για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη διάσωση των κατασκτήσεων των τελευταίων δεκαετιών.


Στην Πλατεία Ελευθερίας με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης με στελέχη, κυρίως, από το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (μ-λ)/Μ-Λ ΚΚΕ και ακολούθησε πορεία


Τέλος, στην κεντρική πλατεία έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιησε πορεία με, επίσης, μεγάλη συμμετοχή. Οι δύο πορείς συναντήθηκαν, τυχαία, στην πλατεία.








Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/