Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τραγωδία: Αλεξανδρουπολίτης αγνοείται στα νερά του Ειρηνικού μετά από ναυάγιο σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στης ΗΠΑ

Ο 49χρονος Φάνης Μαυρομάτης είχε μεταναστεύσει από τα 18 του χρόνια στην Αμερική και είχε κάνει μεγάλη επιχειρηματική καριέρα, ενώ θεωρούνταν έμπειρος ιστιοπλόος


ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Αλεξανδρουπολίτης Θεοφάνης Μαυρομάτης που διαμένει στις ΗΠΑ, χάθηκε στα νερά του Ειρηνικού σε δυστύχημα σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στην Καλιφόρνια.

Το Aegean με τα μέλη του πληρώματος
κατά την έναρξη της ιστιοδρομίας
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και ένας αγνοείται, όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος "Aegean" συγκρούστηκε πιθανόν με εμπορικό πλοίο τα ξημερώματα του Σαββάτου ανοιχτά της Baja California, κοντά στα νησιά Coronado στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, κατά την διάρκεια του ιστιοπλοϊκού αγώνα Newport Beach - Ensenada.

Αγνοούμενος είναι ο 49χρονος ιδιοκτήτης και κυβερνήτης του ιστιοφόρου "Aegean" Θεοφάνης Μαυρομάτης, ο οποίος θεωρείται έμπειρος ιστιοπλόος και στους συγκεκριμένους αγώνες έχει λάβει μέρος άλλες 6 φορές, κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση το 2009 και το 2011.

Άνδρες της Αμερικανικής Ακτοφυλακής συλλέγουν
 τα συντρίμμια του ιστιοφόρου από τον ωκεανό
Οι έρευνες της ακτοφυλακής σταμάτησαν την Δευτέρα. «Δεν είναι ποτέ εύκολο να πάρεις την απόφαση να αναστείλεις την αναζήτηση και διάσωση. Η ακτοφυλακή εκφράζει τη συμπάθειά της προς τις οικογένειες και τους φίλους του πληρώματος του Aegean», δήλωσε ο λοχαγός της Ακτοφυλακής Sean Mahone.

Ο Φάνης μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν 18 χρονών για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Purdue της Ιντιάνα και τελικά εγκαταστάθηκε μόνιμα στις ΗΠΑ, στο Redondo Beach της Καλιφόρνια. Εργάστηκε ως μηχανικός αεροδιαστημικής στην Raytheon και είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aegean Consulting Inc, η οποία ειδικεύεται στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών και της αεροδιαστημικής.

.