Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση γιατρών σχετικά με το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης διαμαρτύρεται και μιλάει για απίστευτη προχειρότητα αν δεν πρόκειται για ύπουλη σκοπιμότητα


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Δημοσιεύθηκε αιφνιδιαστικά σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 1156/τ.Β΄/10-4-2012) ο νέος οργανισμός του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης εν μέσω προεκλογικής περιόδου χωρίς να προηγηθεί καμία καταγραφή των αναγκών του πληθυσμού της περιοχής σε υπηρεσίες υγείας, χωρίς να γίνει καμία μελέτη και τεκμηρίωση του και εν αγνοία των νοσοκομειακών ιατρών. Ο νέος οργανισμός, στον οποίον καταργούνται σε μια νύχτα όλες οι κλινικές του ΕΣΥ, είναι κείμενο απίστευτης προχειρότητας αν όχι ύπουλης σκοπιμότητας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει μόνον κατανομή κλινών ανά τομείς (δυο παθολογικοί τομείς των 200 κλινών ένας χειρουργικός τομέας των 200 κλινών και τομέας Ψυχικής Υγείας με 25 κλίνες) χωρίς να υπάρχει καμιά κατανομή κλινών ανά κλινική. Θα εφημερεύει δηλαδή ένας ιατρός για 200 ασθενείς; Ως νοσοκομειακοί ιατροί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αποσυρθεί ο παραπάνω οργανισμός και να κατατεθεί εκ νέου μετά από σοβαρή και συστηματική καταγραφή των αναγκών σε υπηρεσίες υγείας, τεκμηρίωση και διαβούλευση με τους επαγγελματίες της υγείας. Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή του νέου oργανισμού.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ